Ügyészség

32 embert csempésztek a furgonban

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.09.21. 08:00

A Soproni Járási Ügyészség indítványára három szerbiai férfi letartóztatását rendelte el a bíróság. Egyikük 32 migránst szállított egy furgonban Ausztria felé, a másik két személy pedig előfutóként haladt előttük.

Az ügyészi indítvány szerint a szállítást végző férfi 3.000 euróért vállalta a cselekményt. Ennek keretében két héttel ezelőtt Magyarországon egy előre megbeszélt helyen hagyott furgonba beült, azt vezetve egy, a déli határhoz közeli erdős területen felvett 32 személyt a zárt raktérbe, majd velük Ausztria felé indult.

A szállított személyek nehezen jutottak levegőhöz a járműben, melyet Lövő térségében megállítottak a rendőrök. A jármű vezetője megkísérelt megszökni, de elfogták, ahogyan elfogták az előfutóként közreműködő terhelteket is.

A csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A letartóztatásban lévő személyekkel szemben az eljárás a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon van folyamatban. – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Kapcsolódó témák: #bűncselekmény | #Megyei Főügyészség |