Lia vagyok, vigyél haza!

Fotó: Marcali Gábor
Bodrogi Sára
2019.09.04. 13:03

A Győr+ Mancsok rovatunkban ezúttal Liát mutatjuk be, aki lassan már három éve él a Győri Állatmenhelyen. Kell, hogy legyen egy gazdi valahol, aki csak rá vár. Keressük meg együtt!

Hirdetés

Aki pár hét kihagyás után ellátogat a menhelyre, az rengeteg új kutyát és cicát lát – sok állatot befogadnak hétről-hétre, de mindig érkeznek a helyükre olyanok, akiknek szüksége lenne családra. És ott van köztük az a néhány jól ismert szempár, a kennellakók, akik előtt vagy százszor elsétáltunk már. A „bentragadt” kutyusok ők, akik évek óta rácsok mögött élnek, és csak remélik, hogy számukra is van kiút. Közben az emberek valamiért tényleg mindig csak elsétálnak előttük, és nem látják meg őket igazán. Pedig valójában csak idő, türelem és odafigyelés: aztán az kutya megmutatja valódi személyiségét – amire megéri várni.

Lia három éve él a menhelyen, nagy szüksége lenne szeretetre

Lia is egy ilyen „bentragadt” kutyus, aki kezdi elveszíteni a reményt. 2011-es születésű, német juhász keverék szuka kutya, akit 2016-ban találtak Kóny környékén, így került a Győri Állatmenhelyre, ahol azóta is csak vár és vár.

Volt, hogy elhitte, eljött az ő ideje, de csalódnia kellett. Már kétszer is örökbe fogadták őt korábban, de a gazdik mindig úgy döntöttek, hogy lemondanak róla: megrágta a fákat, a növényeket – győzött a rossz szokás, mindkétszer visszavitték a menhelyre. Kok Annamária menhelyi állatgondozó azonban kiemelte, a rágás elkerülhető lenne, ha eleget foglalkoznának vele, és egy társ is pozitív hatással lehetne rá, aki lefoglalja őt  – szuka mellé nem, de kan kutyushoz ajánlják.

Kok Annamária menhelyi állatgondozó is bemutatja Liát

Lia nagyon nyugodt, barátságos kutyus. A sétánk során azt éreztem, talán sosem volt még ilyen könnyű dolgom kutyával. Nála még a kezdeti lelkesedés sincs meg, hogy hurrá, kiszabadultam, rohangálni szeretnék – nyugodt tempóban sétál, ha kérjük, leül, és szívesen fogadja a simogatást. De persze nagytestű kutya, igényli a mozgást, szeretnénk, ha egy kertes ház udvarára költözhetne, ahol ha kedve van, körbefuthatja a kertet vagy elheveredhet a lábtörlőn. Akár családi kutyának is szuper lenne, nyugodt természete miatt jól kijönne a gyermekekkel.

Lia nagyon nyugodt és barátságos

Furcsa, hogy Lia ennyire nyugodt és barátságos, miközben annyi csalódás érte már. Szomorú belegondolni, hogy az előző gazdik eldobták őt, de ő újra és újra megpróbál bízni az emberekben. Még mindig elhiszi, hogy egyszer valaki tényleg őt akarja majd kutyájának, és nem adja le a menhelyen, ha véletlen megrág valamit a kertben, inkább megtalálja a módját, hogy elterelje a figyelmét erről a szokásáról. Nagyon szeretnénk, ha végre egy olyan családba költözhetne, ahol értékelik őt olyannak, amilyen, mert három év menhelyi élet után már nagy szüksége lenne a szeretetre!

Liát nagyon sok csalódás érte, de még mindig hisz az emberekben

A kutya érző lény, ha valaki befogadja, majd probléma esetén visszaviszi a menhelyre, azzal összetöri a szívét, traumát okozva az állatnak. Előfordulhat, hogy a kutyus nem úgy viselkedik, ahogy szeretnénk, de akkor érdemes visszagondolni arra a pillanatra, amikor mellette döntöttünk: vállaltuk, hogy élete végéig gondját viseljük, jóban és rosszban. Játszhatunk vele többet, elvihetjük kutyaiskolába vagy kipróbálhatunk különböző módszereket. Ő a mi kutyánk, a mi feladatunk megoldást találni a problémákra!

Érdeklődni a Győri Állatmenhely Facebook-oldalán, illetve e-mailben (gyormenhely@gmail.com) lehet, vagy személyesen a menhelyen, nyitvatartási időben!

Kövesd a Győr+ Mancsokat a Facebookon is!

LIA NOVEMBER VÉGÉN ELKÖLTÖZÖTT A GYŐRI ÁLLATMENHELYRŐL!

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #állatok | #Győri Állatmenhely |