Győr+ Mancsok – Ében vagyok, vigyél haza!

Fotó: Győre Márk
Bodrogi Sára
2019.06.14. 15:00

Egy hihetetlenül szeretetéhes, pihe-puha bundájú, fekete kismackó is arra vár a Győri Állatmenhelyen, hogy hazavigyék. Ében még nagyon fiatal, mégsem állnak érte sorba a gazdijelöltek, pedig nagyon szeretnénk, hogy ne a rácsok mögött nőjön fel, hanem egy szerető családban sok-sok játékkal és tanulással.

Hirdetés

Ében egyéves, ivartalanított szuka kutyus, akit Tét mellett találtak, és onnan vittek be a menhelyre. Ez a kis szőrmók valóban úgy néz ki, mint egy medvebocs valamelyik meséből, és a bohókás, játékos természete is teljes mértékben passzol ehhez a külsőhöz. Mivel még kölyök, nagyon izgága és igényli a foglalkozást, de ott van benne a tudásvágy is és figyel a sétáltatójára. Bár egy picit több időbe telik, míg megérti, mit vár el tőle az ember, de ha rájön, mit is akarunk, boldogan teljesíti a kívánságunkat. Imádja a pocakját, jutalomfalatok ösztönzésére megtanult ülni és feküdni is.

Ez a szőrmók nagyon igényli a foglalkozást

Nagyon barátságos kutyus, aki tele van szeretettel: jól viselkedik a többi kutya társaságában, legyen az szuka vagy kan – persze szoktatás azért szükséges, de ha adunk neki egy kis időt, örömmel fogadja a négylábú pajtásokat. Cicákkal még nem sokat találkozott, egyszer bementünk vele a cicaházba, hogy velük is megismerkedhessen: amíg egy cicust látott, addig csak lapított csendben, de amikor már sokan vették őt körül, ugatni kezdett – előfordulhat, hogy elfogadna maga mellett egy cicát szoktatással, csak megijedt a helyzettől, a sok új állattól, ami teljesen érthető.

Ében nagyon barátságos, tele van szeretettel

Ében odavan a vízért, a séták során legszívesebben mindig a patak felé venné az irányt, amiben nem merül el teljesen, épp, hogy csak megmártózik – de azt ki nem hagyná. Napközben bugyborékol az itatótáljában, így szórakoztatja magát a kennelben, ahol másik gazdikeresőnk, Blacky a társa. Jól kijönnek egymással, így valószínűleg nem is gondolkodik a szökésen, de egyébként furfangos kis kutyus, aki amint bekerült a menhelyre, meg is lógott – igaz, nem ment messzire, és önszántából sétált be újra a kapun. Azért szeretnénk, ha olyan helyre költözhetne, ahol nem tudja átugrani a kerítést, és alatta sem tud kibújni. Szüksége van udvarra, ahol játszadozhat, de akár kinti-benti kutya is lehetne, mert imádja az ember társaságát. Pici gyerekek mellé túl izgága lenne, de nagyobb lurkókkal, akik már szívesen játszanak vele, gondoskodnak róla, boldog lenne. Még nagyon sok foglalkozást, nevelést igényel, de kellő figyelemmel és törődéssel egy nagyszerű kutya válhat belőle, aki megszépíti a gazdi mindennapjait.

Ében és Blacky

Csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy ha négylábúval bővítené családját, döntsön Ében örökbefogadása mellett! Ha egyszerre két kutyust szeretne hazavinni, akkor pedig Ében és Blacky tökéletes párosítás! Reméljük, hamarosan besétál valaki a Győri Állatmenhelyre, megáll a két, csodaszép fekete kutyus kennelje előtt, és azt mondja: Ti most hazajöttök velem! Várom a pillanatot!

Érdeklődni a Győri Állatmenhely Facebook-oldalán, illetve e-mailben (gyormenhely@gmail.com) lehet, vagy személyesen a menhelyen, nyitvatartási időben!

Kövesse a Győr+ Mancsokat a Facebookon is!

ÉBEN GAZDISODOTT! Sokorópátkára vitték.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #állatok | #Győri Állatmenhely |