Hirdetés

Győr+ Mancsok – Camilla vagyok, vigyél haza!

Fotó: O. Jakócs Péter
Bodrogi Sára
2019.03.08. 12:00

Különleges, virágillatú ez a péntek, március 8-án a férfiak színes szirmokkal mondanak köszönetet a nőknek. A Győr+ Mancsok csapata a négylábúakat sem szeretné kihagyni ebből a varázslatos napból, ezúttal egy pár hónapos, árva kutyakisasszonynak segítünk, hogy minél hamarabb otthonra leljen.

Hirdetés

Gondoljunk csak bele! Persze, ez a nap a nőké, de a szuka kutyusoknak is hálásak lehetünk: megannyi életet aranyoznak be csupán azzal, hogy léteznek, és a gazdikat például önzetlenségre, hűségre, feltétel nélküli szeretetre tanítják. Mégis rengetegen vannak, akiknek nem jut tanítvány, sem otthon – az utcára dobva küzdenek az életben maradásért, majd a menhelyre kerülve, a kennel rácsai mögött hiszik azt, hogy hazataláltak. De valljuk be, nem ilyen életet érdemelnek az ember legjobb barátai, így a csöpp kislány, Camilla sem! Nőnap alkalmából arra kérünk mindenkit, hogy fogjunk össze érte is, és segítsünk együtt, hogy minél hamarabb gazdára találjon!

Bár nőnap van, a szuka kutyák, így Camilla is megérdemli, hogy ünnepeljük őt

Camilla körülbelül négy hónapos, de már ilyen fiatalon is megjárta a poklot. Az apró szőrmók nagyon rossz körülmények közül került a Győri Állatmenhely gondozásába közel másfél hónapja, egy Győr melletti faluból. A kiskutya életveszélyes állapotban volt, a kullancsok Babesia nevű kórokózója betegítette meg őt: ez magas lázzal, bágyadtsággal és sötét, véres vizelettel is járt. Camilla azonban élni akart, és minden erejével küzdött, mígnem hosszú hetek után, csodával határos módon végre teljesen legyőzte a kórt, és meggyógyult.

Hirdetés

A kismackón már nyoma sincs a betegségnek, és nehéz elképzelni, hogy miken ment keresztül. Most már vidám, energikus – a sétánk során minden alkalmat megragadott, hogy puszit osszon, hozzám bújjon, vakargatást kérjen magának. A bababundáját simogatva csak azon gondolkodtam, miért nincs még otthon ez a csoda. Hiszen elképesztő ereje van, rendkívül barátságos, és ha kell, nyugodtan elterül a fűben, a megérdemelt kényeztetést várva. Camillának nem nagyon volt alkalma eddig sétálni, csupán egyszer-kétszer ízlelgette, milyen érzés, ha rajta van a hám, de ügyesen viseli, és a póráz végén izgatottan ugrándozik odakint, ahol minden új és érdekes számára. Még az sem riasztja vissza, ha más kutyával találkozik, nagy lelkesedéssel megy oda, hogy ismerkedjen, játszadozzon.

Ez az apróság imádja az embereket

Ez a kis csoda boldog lenne felnőttekkel vagy gyermekek mellett, kint, egy udvaron, ahol szaladgálhat, de bent is, ahol hozzábújhat végre valakihez, aki elárasztja őt szeretetével. Örülne más játszópajtásoknak, de nem viselné meg, ha egyedüli állatnak fogadnák örökbe. Camilla semmi mást nem igényel, csak odaadást és gondoskodást, hogy a sok rossz után végre megtapasztalhassa, vannak jó dolgok is az életben, és az otthon, a gazdi neki is jár!

Jó hírünk, hogy Neville csütörtökön már gazdira talált, Jonatán pedig hosszú idő után pénteken végre elköltözik a Győri Állatmenhelyről. Erről később bővebben is beszámolunk! Egy régebbi gazdikeresőnk azonban még mindig várakozik: Akela is szeretne végre hazamenni. Segítsünk neki otthonra lelni együtt!

Érdeklődni a Győri Állatmenhely Facebook-oldalán, illetve e-mailben (gyormenhely@gmail.com) lehet, vagy személyesen a menhelyen, nyitvatartási időben!

NYITVA TARTÁS:
H-K: Szünnap
Sz-P: 14-17h
Szombat, vasárnap és ünnepnap: 9-12h

Fontos: Camilla esete is azt mutatja, hogy a kullancs nem játék, komolyt veszélyt jelent a kiskedvencekre, már most is! Fontos, hogy a gazdik gondoskodjanak a védelemről, a megelőzésről, ha pedig a betegség bármilyen tünetét észlelik, azonnal forduljanak állatorvoshoz, még ha nem is látnak a kutyában kullancsot, hiszen például egy fekete kutyában nehéz észrevenni a vérszívókat, de akár az egy milliméteres egyedek is fertőzhetnek, különböző betegségeket terjeszthetnek. Tünetek esetén semmiképp se várjanak, azonnal forduljanak szakemberhez, hogy az állat élete ne forogjon kockán!

CAMILLA OTTHON VAN!

Kapcsolódó témák: #állatok | #Győri Állatmenhely |
likeold
a fb oldalunkat