Hirdetés

Győr+ Mancsok – Akela vagyok, vigyél haza!

Fotó: Marcali Gábor
Bodrogi Sára
2019.01.17. 17:30

„Az az igazság, hogy ha az ember megtapasztalja az idős kutyával való együttlétet, akkor lehetőséget kap arra, hogy a bolygó egyik legfigyelmesebb, legempatikusabb és legtanultabb lényével legyen” – ezt Cesar Millan: Amit a falkától tanultam című könyvében olvastam, és, ahogy Akelát, a Győr+ Mancsok legújabb gazdikeresőjét figyeltem, éreztem, hogy ez az okos jószág tökéletes példája ennek.

Hirdetés

Amióta megismertem Mercit és Bercit, akik augusztusban költöztek szerető családba a Győri Állatmenhelyről, teljesen másképp nézek az idős kutyákra. A nyolcéves testvérpár megmutatta nekem, hogy hihetetlen energia rejtőzhet az öregedő testben is, a bölcs lelkük pedig semmihez sem fogható. Időt kell adni, hogy elnyerjük a bizalmukat, és megmutassák valódi személyiségüket, onnantól kezdve pedig ők lesznek a tanítómestereink. Jonatán is ilyen – ő szintén csak megerősíteni tudott ebben a hitemben, de neki valamiért még mindig várnia kell arra az emberre, akinek hűséges társa lehet hátralévő életében. Ahogy Akelának is. A Győr+ Mancsok azonban esélyt adott Mercinek és Bercinek – akiknek már teljesült az álmuk –, majd Jonatánnak, akiben még mindig hiszünk, és most Akelának is. Mert mindannyian megérdemlik, hogy valahol végre tényleg otthon lehessenek, és legalább pár évig olyan életet élhessenek, amilyet megérdemelnek, felülírva ezzel az egész addigi sorsukat.

Akela – a vélhetően dobermann keverék kan – 2008-ban született, és bár előéletéről nem sokat tudni, már 2014 óta a Győri Állatmenhely lakója, így a gondozók és önkéntesek nagyon jól ismerik őt. Fittségét akár öt-hatéves társai is megirigyelhetnék: Akela egy idősödő testbe zárt gyermek. Még mindig nagyon aktív, korát meghazudtolóan tele van energiával, és imád játszani. Kedvence a teniszlabda, ezt sétánk során is megmutatta – amikor felé nyújtjuk az áhított játékszert, okosan leül, és figyel, mikor adjuk már neki, mikor ugorhat végre érte. Az ülésben már profi, és a többi alap vezényszót is ügyesen elsajátította, úgyhogy új gazdijának nem lesz nehéz dolga vele. Érdeklődő és tanulékony eb, nagyon barátságos az emberekkel és a szukákkal, a kan kutyákat és a cicákat azonban nem kedveli. A fürdést viszont annál inkább: a legjobb az lenne, ha új családja odafigyelne arra, hogy a nyári séták során legyen lehetősége megmártózni, hűsölni a patakban, mert imád lubickolni. Azzal azonban fontos tisztában lenni, hogy nagyon félti az ételét, ezért a leendő gazdinak nem szabad őt zavarnia evés közben.

Hirdetés

Akela két kedvence tehát a labdázás és az úszás, így számára az ideális otthon mindenképp egy kertes ház lenne, ahol idős korára kiélheti minden vágyát. Mi szeretnénk teljesíteni ezt az álmát, és, amit a gazdi cserébe kapna: a bolygó egyik legfigyelmesebb, legempatikusabb és legtanultabb lénye.

Érdeklődni a Győri Állatmenhely alábbi elérhetőségein lehet:

E-mail: gyormenhely@gmail.com

Facebook: Győri Állatmenhely

AKELA NÉMETORSZÁGBA KÖLTÖZÖTT!

Kapcsolódó témák: #állatok | #Győri Állatmenhely |
likeold
a fb oldalunkat