Benő és Archie az év első gazdikeresői

Fotó: Ács Tamás
Németh Boglárka
2022.01.11. 14:06

Idén is folytatódik a Győr+ Mancsok. Továbbra is menhelyi árva, kutyákat és cicákat mutatunk be, akik nagyon várják, hogy végre gondoskodó, szerető családba kerülhessenek. Az újév első gazdikeresői a hat és fél éves kutya, Benő és a 10 hónapos kandúrmacska, Archie.

Egyik kedvence a simogatás, akár hosszú percekig áll vagy ül egy helyben, hogy kapjon néhány gondoskodó érintést. A keverék kutya, Benő, már 2019 óta várja a menhelyen, hogy végre őt is hazavigye valaki.

A hat és fél éves Benő társával került a menhely gondozásába, mivel a gazdájuk nem gondoskodott róluk megfelelően. A kutya kezdetben nagyon bizalmatlan volt, nehezen találta a helyét. Több kutyaházat és fekvőalkalmatosságot is szétrágott, sétálni pedig egyáltalán nem lehetett elvinni. Hegyiné Finszter Szilvia, önkéntes állatgondozó kezdett el vele foglalkozni, némi idő elteltével csak őt engedte a kennelbe, fél év kellett ahhoz, hogy menhely elé jussanak, ezt követően újra időbe telt, mire valódi sétákra lehetett csalni Benőt. Mára azonban már hosszú sétákra is el lehet vinni a kutyust és már nem csak egy gondozóval hajlandó kalandozni.

A gondozók a leendő gazdival történő összeszoktatásban is segítenek majd, aki úgy dönt, hazavinné a zsemleszínű bundást. Benő nem egy játékbarát kutyus, de a pocakját nagyon szereti. Régebben a stressz miatt hasmenése volt, azonban ez mára teljesen elmúlt, mindenevő, bármit szívesen fogyaszt.

A gondozók úgy gondolják, elérkezett az idő ahhoz, hogy az erős és energikus Benő egy szerető családban teljesüljön ki. Egy olyan otthont képzelnek el számára, ahol végre érezhetné azt, hogy az emberi érintésnek jó oldala is van. Benő számára egy felnőttekből álló család lenne a legmegfelelőbb, hiszen gyermekekkel régen és most sincs sok kapcsolata.

Nem csak a kutyák szeretnének 2022-ben családhoz kerülni, hanem a cicák is. Archie, a 10 hónap körüli kandúr cica is várja új gazdáját. A kis macska Idegenekkel először nem barátkozik, de pár finom jutalomfalat után bárkinek behódol. Állatbarátok találtak rá legyengült állapotban, de az orvosi vizsgálatok után kiderült, hogy egészségügyi problémái nincsenek. A gyengesége valószínűleg abból fakadt, hogy nagyon sok időt töltött az utcán egyedül és mivel még nagyon kis macska volt, nem tudott magának élelmet szerezni. Gondozói bátran ajánlják kisgyermekes családok mellé is, de egy idősebb embernek is tökéletes társa lehet, leginkább egyedüli cicaként.

Aki úgy döntött, szeretné közelebbről is megismerni Benőt vagy Archiet, további információkért keresse fel a menhelyet, ahol bővebb tájékoztatást kaphat az örökbefogadás menetéről is.

Győri Állatmenhely
Téglagyári út 2
szerda-csütörtök-péntek: 14:00-17:00
szombat-vasárnap: 9:00-12:00

Galéria: Ács Tamás