Játsszuk azt, hogy csak úgy elbújtál

Megható emlékezés Fábián Julira

HAK
2019.11.19. 07:35

Lassan két éve már, hogy a hihetetlenül tehetséges énekesnőt, Fábián Julit igazságtalanul korán elragadta a halál a földi színpadokról. Emlékét nem felejti a magyar zenei élet, nemrég kollégái és barátai egy csodálatos és könnyekig megható dallal tisztelegtek Juli előtt.

Az egyik legkiválóbb magyar jazz díva, a zseniális tehetségű Fábián Juli hosszan tartó betegség után 2017 decemberében hunyt el.

Hiánya azóta is pótolhatatlan a magyar zenei életben, emberileg is. Sokan nem feledik, ápolják emlékét és sokat tesznek azért, hogy munkássága, személyiségének varázsa ne kopjon.

Juli életéről és pályájáról most dokumentumfilmet forgatnak, amely Lévai Balázs nevéhez fűződik és a  Like a Child címet kapta. A tervek szerint rengeteg archív felvétel segít majd megérteni, miért is volt Juli az egyik legkiválóbb magyar énekesnő.

Fábián Juli fájdalmasan fiatalon, 37 évesen hunyt el…

Ezt a dokumentumfilmet harangozza be a nemrég megjelent Földrevaló című dal és videoklip, amelyben Juli zenésztársai és barátai éneklik, a könnyekig megható dalszöveget pedig Szepesi Mátyás jegyzi.

Játsszuk azt, hogy csak úgy elbújtál
Dolgod van, csak nekünk nem szóltál
Keresed azt, amit az éjszaka elpakolt.

“Mentél, mert a békéd máshol van
Bátrabb voltál, mint mi álmunkban
Eltévedt angyal, aki épp rajtunk gyakorolt
Hova tűntél, mondd?

Kapcsolódó témák: #megemlékezés | #zene |