Hirdetés
Kulisszák mögött

Eleven népmesék

Fotó: Győr+
Farkas Mónika
2021.11.03. 12:51

Elstartolt a Győri Nemzeti Színház népszerű Vill-Korr Sulibérlete. Eleven népmesék címmel két ismert történetet dolgoz fel Kszel Attila. Az átdolgozott Hamupipőke 1944-ben játszódik, és az író saját felmenőinek történetét is belefűzte az újragondolt történelmi mesébe. Az édesbús családregény Sík Frida és Maszlay István főszereplésével az igaz szerelemről, a családi kötelék fontosságáról és a hazaszeretetről szól.

Hirdetés

Kszel Attila előadásának második felvonásában egy mai Piroska és a farkas történetet láthatunk, Mihályi Orsolyával a főszerepben. Az úgynevezett környezetvédelmi krimi Aggtelek környékére kalauzol el bennünket, ahol a vadőr állítólag lelövi a védett állatot, a farkast. A mese végén egy nagyon is eleven kérdés rajzolódik ki: vajon napjainkban a farkas veszélyes-e az emberre vagy épp fordítva?

Kszel Attila idei előadásának két történetét ugyanaz a csapat játssza, így a színészek – Maszlay István, Mézes Violetta, Kolnai Kovács Gergely, Bródy Norbert és Molnár Zsolt – két különböző szerepben tűnnek fel. A Vill-Korr Sulibérlet első bemutatójának díszletét és jelmezét Gloria Von Berg tervezte, az előadás zenéjét és dalszövegét Szücs Péter Pál jegyzi, a koreográfus Fekete Miklós, az előadásban közreműködnek a Győri Nemzeti Színház stúdiósai.

TV-s szerkesztő: Farkas Mónika

Hirdetés