Türelmet kér Suhajda Szilárd csapata

Győr+ Fotó: Suhajda Szilárd Facebook
2023.05.27. 08:11

Egy ország várja reménykedve a híreket Suhajda Szilárd magyar hegymászóról, aki a Mount Everest meghódítása közben tűnt el. Csapatok az úgynevezett Hillary-lépcső aljában látták, 8780 méteres magasságban. A mentőakció jelenleg is zajlik, a sportember csapata pedig hivatalos közösségi oldalán kért türelmet az emberektől.

Érthető, hogy mindenki izgul és imádkozik Suhajda Szilárdért, akinek szükséges is van a sok-sok energiára, hiszen a hírek nem éppen bíztatok.

Az érte folytatott mentőakció jelenleg is zajlik, a háttércsapata pedig egy kis türelmet kér a szerettükért aggódó emberektől és azt is szeretnék: értsék meg, hogy jelenleg nem szeretnének minden apró részletet közölni a mentéssel kapcsolatban:

„Továbbra is a híreket várjuk Szilárdról
Igazán köszönjük azt a nagyfokú érdeklődést, ami Szilárd expedícióját övezi. Nagyon szeretnénk mindenkit folyamatosan tájékoztatni, de jelenleg a helyzet tisztázása köti le minden erőnket.
Egyelőre nem szeretnénk minden apró részletet közölni a jelenleg zajló mentéssel kapcsolatban, mert azok csak felesleges találgatások táptalaját képezik. A serpák jelenleg is úton vannak a Hillary-lépcső irányába, vagyis abba az irányba, ahol Szilárdot legutoljára látták.
Abban biztosak lehettek, hogy a hazai háttércsapatnál aligha várja valaki jobban a híreket. Amint pontos információk állnak rendelkezésünkre a mentés kimenetelét illetően, akkor azt itt közzétesszük. Előfordulhat hogy ez 12, de akár 24 óra is lehet.”

Fotó: Suhajda Szilárd Facebook

Kapcsolódó témák: #extrém sport | #hegymászás |