Tudják, hol van a magyar hegymászó, mentőcsapat indul érte

Győr+ Fotó: Suhajda Szilárd Facebook-oldala
2023.05.25. 21:32

Suhajda Szilárdot az úgynevezett Hillary-lépcső aljában látták a Mount Everesten, 8780 méteres magasságban. Életjeleket mutatott, a ruházata alapján egyértelműen azonosították.

Az őt észlelő csapat elmondta: ruházata alapján egyértelműen beazonosítható volt. Amikor elhaladtak mellette életjeleket mutatott, de fagyási sérülések nyomai és a magashegyi agyödéma jelei látszottak rajta.

A háttércsapat az esti órákban megállapodott a Szilárd alaptábori hátterét biztosító nepáli ügynökséggel abban, hogy 26-án reggel megkísérelnek helikopterrel felrepülni olyan magasságba, ahonnan láthatják Szilárdot. Ezzel egy időben három serpát elindítanak Szilárdért, akik optimális esetben már május 26-án, a késői órákban felérhetnek hozzá.

A realitást nézve már nagyon kis esélye van annak, hogy Szilárdot életben találják abban a magasságban, azonban én teljes mértékig bízom Szilárdban és hiszek a csodákban.” – mondta Legindi Tímea az expedíció kommunikációs munkatársa, aki nem csak Szilárd egyszemélyes háttércsapatát alkotja, hanem a mindennapokban is szerető társa, felesége.

Forrás: Suhajda Szilárd Facebook

Kapcsolódó témák: #hegymászás |