Tizenkét éve tartotta szobafogságban a feleségét egy német férfi

MTI Illusztráció: Győr+ Archív
2023.08.07. 21:05

Őrizetbe vettek Franciaországban egy német állampolgárságú férfit, aki 12 éve tartotta szobafogságban feleségét.

 Az 55 éves férfi a francia-német határon fekvő kisvárosban, Forbachban élt szintén német származású feleségével, akit a lakásuk egyik vasráccsal lezárt szobájában tartott fogva. A nő a fogvatartás ellenére valahogyan hozzájutott egy telefonhoz, amellyel vasárnap este sikerült segítséget kérni a wiesbadeni német rendőrségtől. A német rendőrök azonnal riadóztatták francia kollégáikat, és a férfit a metzi rendőrség egyik akciócsoportjának hétfő hajnalban sikerült őrizetbe vennie – írta a Le Républicain Lorrain című napilap.

Az egyik rendőrségi forrás szerint az 53 éves, lesoványodott nőt hétfőn reggel kopaszra nyírt fejjel, ruhátlanul, törött lábakkal és ujjakkal találták meg a lakásban. Az áldozat azt mondta, hogy férje 2011 óta tartotta elzárva a lakásban.

A rendőrség hangsúlyozta, hogy a nyomozás még folyamatban van; a BFMTV ugyanakkor az eddigi nyomozati adatok alapján úgy tudja, hogy a férj ellen erőszakos fogvatartás, kínzás és nemi erőszak gyanújával emelhetnek majd vádat. Az RMC rádióállomás szerint találtak a lakásban egy kínzásra használt padot és egy naplót is, amelyben a férfi dokumentálta a fogvatartás alatt megtörtént eseményeket, beleérve azt is, hogy mikor adott enni a nőnek.