Testvérvárosi hírek

Győr+ Fotó: Pixabay
2024.07.07. 12:08

Különleges óvodát építenek Brassóban, modern orvosi laboratórium nyílt Erfurtban, ingyenes turistavonat közlekedik Dunaszerdahelyen – szemlézzük a testvérvárosok főbb eseményeit.

Brassó

Botanikus és érzékszervi kerttel rendelkező, 240 férőhelyes óvodát építenének Brassóban. A munkálatok a tervezési és engedélyezési szakasz után kezdődhetnek.

Colmar

Egyedülálló nemzeti ünnepet szerveznek július 12. és 14. között. A háromnapos, ingyenes rendezvény vízi show-val, tematikus estekkel, élő Eb-közvetítéssel ígér felejthetetlen élményt.

Csíkszereda

Csíkszeredában járt az Entente Florale Europe, az Európai Virágos Városok és Falvak versenyének zsűrije. A nemzetközi zsűri tagjai a város számos pontját meglátogatták, majd a városházán ismertették benyomásaikat.

Dunaszerdahely

Ingyenes turistavonat közlekedik július 1. és augusztus 31. között Dunaszerdahelyen. Az 56 férőhelyes kisvonat negyven perc alatt járja körbe a város lakótelepeit, fontosabb intézményeit, csomópontjait.

Erfurt

Megnyílt Erfurt legmodernebb orvosi laboratóriuma, ahol a jövőben száz alkalmazott dolgozik majd.

Kuopio

Befejeződtek a Savilahti Sport- és Rendezvényközpont Luola építési munkái. A Honvédség egykori börtönében épült sport- és rendezvényközpont augusztus közepén nyílik meg a nagyközönség és a gyakorlatozók előtt.

Poznan

Rengeteg az örökbefogadásra váró állat. A poznańi állatmenhelyen jelenleg 141 kutya, 308 macska, 7 nyúl és 3 papagáj él és várja az esélyt egy új életre.

Nyitókép: Poznan utcakép

Kapcsolódó témák: #Győr | #testvérvárosi hírek |