Testvérvárosi hírek

Győr+ Illusztráció: Pixabay
2024.06.04. 14:01

Napelempark épül Brassóban, megérkezett az olimpiai láng Dunaszerdahelyre, vízi show lesz Colmarban - válogatás Győr testvérvárosainak legérdekesebb híreiből.

Brassó

Jövő hónapban elkészül Brassó 20 MW-os napelemparkja, amely az iskolák és középületek villamosenergia-szükségletének 90 százalékát fogja biztosítani.

Colmar

Egyedülálló nemzeti ünnepet szerveznek Colmarban július 12. és 14. között. A háromnapos, ingyenes rendezvényen vízi show és tematikus estek várják a látogatókat, valamint a labdarúgó Európa-döntőt is élőben közvetítik a helyszínen.

Csíkszereda

Megkapta a műemlékvédelmi jóváhagyást, és új fázisba kerül a Csíki Csobbanó melletti városi strand újjáépítése. Az első látványterveket sajtótájékoztatón mutatta be a polgármester.

Dunaszerdahely

Idén Dunaszerdahelyről indul a legjelentősebb szlovák kerékpáros körverseny, amelyre 21 csapat, közük a kerékpársport élvonalbeli versenyzői érkeznek. A sporteseményt sokszínű kulturális programok kísérik.

Május 24-én Dunaszerdahelyre is megérkezett az olimpiai játékok szimbóluma, a békességet hirdető olimpiai láng, amelyet áprilisban indítottak útjára a görögországi Olümpiából, hogy július 26-ára megérkezzen a párizsi nyári olimpiai játékok nyitóünnepségére.

Sindelfingen

Játékdobozok bukkantak fel a város közterületein, hogy vidám időtöltést kínáljanak a családok és gyermekek számára. A dobozokba például konzervből készült gólyalábakat, dobógyűrűs kúpokat, labdákat, tollaslabdákat, zsírkrétákat rejtettek.

Kapcsolódó témák: #Győr | #testvérvárosi partnerség |