Teknősök harapták meg a fürdőzőket Horvátországban

MTI/Győr+ Illusztráció: depositphotos.com
2023.08.05. 12:44

Fürdőzőkre támadó teknősökről számolt be a horvát sajtó a napokban, amikor a dalmáciai Ciovo szigeténél előbb egy nőt harapott meg egy állat, néhány nappal később pedig egy férfi számolt be arról, hogy alig tudott elmenekülni egy agresszív hüllő elől. Információink szerint a teknős azóta egy magyar turistára is lecsapott.

A Dnevnik.hr horvát hírportál beszámolója szerint a Ciovo szigetén nyaraló nő hátát harapta meg a teknős, és akkora sebet ejtett, hogy össze kellett varrni a harapás nyomát. Néhány nappal később egy férfi lett figyelmes egy körülbelül 50 kilogrammos, támadó, agresszív teknősre, amikor hat hónapos gyerekével játszott a vízben.

Szakértők szerint egy álcserepesteknősről lehet szó, amely nagy számban él az Adriai-tengerben, támadni viszont csak akkor szokott, amikor veszélyben érzi magát. A sekély vízbe csak akkor úszik, ha bajba kerül. Az álcserepesteknősök akár kétméteresre is megnőhetnek, tömegük pedig meghaladhatja az 500 kilogrammot is. Erős álkapcsuk középen horogszerűen hajlott, így képesek komoly sebet ejteni.

Tegnap pedig egy Facebookos csoportban figyelmeztette a nyaralókat a veszélyre az a magyar férfi, akinek a párját támadta meg az állat fürdőzés közben.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #Horvátország | #nyaralás | #teknős |