Hirdetés
Magyar sztori is olvasható benne

Jó hír blogot indított a csatorna

Fotó: Pixabay
Hajba Ferenc
2021.05.04. 09:50

A német ZDF a világ szorongást keltő információinak közlése mellett külön blogot indított a jó híreknek.

Hirdetés

Nem valamiféle politikai propaganda-blogról van szó, hanem azoknak az információknak a csokorba gyűjtéséről, melyek a szerkesztők szerint „reményt adnak.” A blog bevezetőjében úgy fogalmaznak: „Rossz hírek, botrányok és katasztrófák uralják a médiát. A Jó hír blogban minden nap pozitív fejleményeket, megoldásokat és inspiráló történeteket mutatunk be.”

Belenéztünk a Jó hírekbe. Első írásukban bemutatják az új, BALTO nevű robotot, mely önállóan fertőtleníti a kilincseket és más tárgyakat. A második hírük is a koronavírussal foglalkozik. Arról számolnak be, hogy az ausztráliai Wellingtoni Victoria Egyetemen olyan bevonatot fejlesztettek ki, amely segíthet a Covid-19 elleni küzdelemben. Ez az anyag két óra alatt képes megölni az emberi koronavírusok 99,9 százalékát.

Hirdetés

Lélegzetelállító videót tettek közzé a világ leghosszabb, új gyalogos függő-hidjáról, mely 516 méter hosszú és 175 méter magas.

Színes magyar hír is olvasható az oldalon. Grobi, az óriási tengeri sas megszökött a Remscheidi Bergisch Land solymászatból, és az Őrségi Nemzeti Parkban körülbelül 1000 kilométerre, az osztrák határ közelében fogták el. A budapesti állatkert állatorvosa szerint a madár sovány, de sértetlen. Visszaviszik eredeti lakhelyére.

Kapcsolódó témák: #napi érdekes |
likeold
a fb oldalunkat