Hírek Győr testvérvárosaiból

Győr+ Fotó: Pixabay
2024.06.23. 16:21

Az olimpiai láng Colmarba érkezik, ötszáz férőhelyes parkolót alakítanak ki Brassóban - a hét hírei Győr testvérvárosaiból.

Brassó

Többszintes, 500 férőhelyes parkolót alakítanának ki a Lacurilor utcában, hogy a Bukarest felől érkezőknek megkönnyítsék a parkolást, egyúttal ösztönözzék a városon belüli tömegközlekedést.

Colmar

Közelednek a 2024-es párizsi olimpiai játékok, az olimpiai láng pedig folytatja franciaországi körútját. Június 26-án Colmarba is megérkezik.

Csíkszereda

Kettes kategóriába sorolta a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházat az Egészségügyi Minisztérium. Ez a betegek számára azt jelenti, hogy adott esetben nem kell majd Marosvásárhelyre vagy Brassóba utazniuk ellátásért.

Magyar Művészetért Díjban részesült a Csíki Székely Múzeum és Molnár Levente operaénekes. Molnár Leventét a Győri Nemzeti Színházban több darabban is láthatta már a közönség.

Dunaszerdahely

Hivatalosan is átadták a Csallóközi Múzeum új iroda- és raktárépületét. Az eseményen az újraválasztott igazgatót, Nagy Ivánt is köszöntötték.

Sindelfingen

Idén június 21. és 23. között kerül sor a Nemzetközi Utcafesztiválra, melynek során különböző nemzetekhez, vallásokhoz és kultúrákhoz tartozó emberek ünnepelnek együtt. Az eseményen Győr városa is képviselteti magát.

Kapcsolódó témák: #Győr | #testvérvárosi partnerség |