Hirdetés

Elloptak egy feketepárducot

Illusztráció: Pixabay
MTI
2019.09.24. 20:57

Ellopták egy franciaországi állatkertből azt a fiatal feketepárducot, amelyet a múlt héten fogtak be, amikor gazdájától megszökve Armentieres észak-franciaországi városka háztetőin kóborolt.

Hirdetés

A vadmacskát keddre virradóra lopták el a belga határ közeli Maubeuge állatkertjéből – közölte Arnau Decagny, a városka polgármestere kedden. “A tolvajok egyetlen célja az állat ellopása volt” – tette hozzá.

Az állatkert személyzete reggel vette észre, hogy a nagymacska ketrec biztonsági ajtaját erőszakkal feltörték

Hirdetés

. A rendőrség vizsgálja az állatkert videokamera-rendszerének felvételeit.

A párduc múlt szerdán okozott aggodalmat Armentieres-ben, amikor a lakosok észlelték, hogy a háztetőkön sétál.  A vadmacska ugyanis egy nyitva hagyott ablakon keresztül megszökött gazdájától, aki otthonában tartotta őt. A rendőrség vizsgálatot indított a férfi ellen veszélyes állat magánlakásban való illegális tartása címén. Ha elítélik, akár egy év börtönbüntetésre is számíthat, és 15 ezer eurónyi büntetést is kiszabhatnak rá a nyilvánosság  veszélyeztetésért. A tűzoltóknak sikerült befogni a vadállatot és a Maubeuge-i állatkertbe vitték.

Decagny polgármester szerint az állat 10-11 hónapos lehet és 25-30 kilogramm súlyú. Gondozója nagyon aggódik egészségi állapotáért, mivel betegségre hajlamos, és nem elég erős.

Kapcsolódó témák: #állatok |
likeold
a fb oldalunkat