Csíkszeredától Colmarig: hírek Győr testvérvárosaiból

Győr+ Fotó: Wikipédia
2023.01.12. 13:05

Tovább nőtt Ingolstadt népessége, tavaszig bezár a művelődési központ Dunaszerdahelyen, korlátozzák a helyi adókat Csíkszeredában, eközben Wuhanban a Hold új év megünneplésére készülnek.

Hirdetés

Colmar: Megjelent a Colmar – egy leleplezett kincs című könyv, amely egy utazás Colmar történetében, a 19. század végétől a 20. század második feléig, rendkívüli archív fényképek segítségével.

Csíkszereda: A város önkormányzati testülete határozatba foglalta, hogy a törvény által előírt inflációarányos növelésen túl nem emelkednek Csíkszeredában a 2023-ra vonatkozó helyi adók.

Dunaszerdahely: Az energiaválság hatásai és a megemelkedett energiaköltségek miatt egészen április 1-jéig hétfőnként és keddenként zárva tart a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ. Január 9-től bezárt a városi műjégpálya.

Erfurt: Téli varázslatos fény- és színvilág – számtalan színes LED, lámpa és reflektor változtatja az Egaparkot egy fényvarázslattal és élénk színekkel teli hellyé 2023. január 14. és február 19. között.

Ingolstadt: Ingolstadt lakossága az évek során nőtt, mielőtt 2020-ban kismértékű csökkenés következett be, 2021-ben 139 ezer fölé emelkedett a lakosok száma. Tavaly sikerült elérni a 140 ezres határt, december 31-én 142 370 embert tartottak nyilván az ingolstadti népesség-nyilvántartásban. Összesen 1600 ingolstadi baba született, soha korábban nem született ennyi gyerek.

Kuopio: Kuopio polgármestere, Jarmo Pirhonen 2023. január 2-án bejelentette, hogy 2023. augusztus 1-jével lemond polgármesteri tisztségéről és nyugdíjba vonul. Pirhonen júliusban tölti be a 65. életévét.

Wuhan: Wuhanban gőzerőkkel készülnek a Holdújév megünneplésére. A következő év a Nyúl éve lesz, és 2023. január 22-én veszi kezdetét, több napos ünnepségsorozattal.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr | #testvérvárosi hírek |