Hirdetés
Húsvéthétfő

Virtuális locsolás, a jövőért

Illusztráció: youtube.com
HAK
2021.04.05. 08:42

Az idei húsvét is más, mint a többi, s hasonlít a tavalyihoz. Sajnos a koronavírus-járvány harmadik, az eddiginél súlyosabb hulláma 2021-ben is átírja a szabályokat. A gyermekeknek talán még nehezebb. Nekik készült ez a kis mese.

Hirdetés

Bár a húsvéthétfő a lányok, hölgyek és asszonyok locsolásáról szól, idén jobb, ha inkább vigyázunk rájuk. S nem csak azért, mert az idő hűvös, hiszen a vödröt és a szódásszifont már rég felváltotta a kölni.

Sokkal inkább a koronavírus-járvány az, amely idén is megálljt mond a kedves hagyomány személyes ünnepléséhez. Nehéz megérteni, hogy ebben a szabad világban korlátozások között kell élnünk, s még a nekünk legfontosabbakat sem biztos, hogy meglátogathatjuk.

Hirdetés

Jobb óvatosnak lenni, türelmesnek, hogy jövőre már minden visszatérhessen a régi kerékvágásba. A felnőtteknek talán könnyebb megérteni a helyzetet, a gyermeki lázadás nehezebben fogja, mi is zajlik körülöttünk. A gyermekneveléshez kreativitás is kell.” – szokta mondani édesanyám.

Tóth Tamás tanító tavaly álmodott meg egy mesét, amelyet idén is közzétett. A rajzolásban segítségére volt Köllő Judit, a mesélő feladatát pedig Farkas Nóra vállalta magára. Talán ez a rövidke, de annál igazabb mese segít, hogy a kisfiúk is elfogadják: idén a virtuális locsolás a legbiztonságosabb! Az apukákat pedig arra kérjük: segítsenek a gyermekeknek!

Kapcsolódó témák: #húsvét | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat