Hirdetés
Augusztusban lesz az átadás

Találkozó az új komáromi hídon

Fotó: MTI/KKM
MTI
2020.05.11. 13:08

Szijjártó Péter már március végén bejelentette, hogy nem állítják le az új komáromi Duna-híd építését, amely a mai napon hivatalos találkozó helyszíne volt.

Hirdetés

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által ma közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Richard Sulík szlovák miniszterelnök-helyettes és gazdasági miniszter (j) látható az új Duna-hídon Komáromban.

A bejárást követő sajtótájékoztatón Szijjártó Péter elmondta: minden politikai feltétel adott ahhoz, hogy a sikertörténet folytatódjon, a két ország között annyi összeköttetés lesz a következő években, amire korábban nem volt példa.

Hirdetés

Kifejtette: augusztusban átadják a 600 méter hosszú új komáromi hidat. 2022-ig átadnak hat új átkelőhelyet, ezek között három Ipoly-hidat.

2022-re elérjük, hogy Miskolcról Kassáig végig gyorsforgalmi úton lehessen közlekedni – tette hozzá, jelezve, megállapodtak abban is, hogy 2020 végéig két ponton összekötik a két ország villamosenergia-hálózatát.

Elhárult az akadály az elől is, hogy a magyar-szlovák gázvezetékrendszereket összekötő interkonnektoron Magyarország irányából Szlovákia irányába a kapacitást háromszorosára növeljék. Így 2024-től Magyarország felől Szlovákiába évente több mint 5 milliárd köbméternyi gázt tudunk szállítani – közölte Szijjártó Péter.

Cikkünk a témában:

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Járványhelyzet | #közlekedés |
likeold
a fb oldalunkat