Hirdetés
A belépéskor negatív vírusteszt-eredményt kell bemutatni a határon

Szigorodnak a szlovák határátlépés feltételei

Fotó: police.hu
MTI
2020.04.18. 15:25

Ezer fölé nőtt a SARS-CoV-2 vírussal diagnosztizált fertőzöttek száma péntekre Szlovákiában, és emelkedett a Covid-19 betegségben elhalálozottaké is - tájékoztattak a szlovák hatóságok pénteken.

Hirdetés

A kór miatt Szlovákiában jelenleg 203 beteget kezelnek kórházban, heten vannak intenzív osztályon, a betegségből kigyógyultnak nyilvánítottak száma 175. Az elvégzett tesztek száma péntekre meghaladta a 37 ezret, közülük 36 760 bizonyult negatívnak.

Májustól szigorításokat vezetnek be a szlovák határt átlépők számára, a szigorítások leginkább a határmenti régiókban élő, munkába ingázó személyeket érintik, akikre jelenleg nem vonatkozik az országba való visszatérés után kötelező 14 napos karantén.

Hirdetés

A központi válságstáb döntése alapján nekik a jövő hónaptól minden egyes belépésnél fel kell mutatniuk egy negatív vírusteszt-eredményről szóló, 30 napnál nem régebbi igazolást.

Ugyancsak negatív vírusteszttel kell majd rendelkezniük májustól a külföldről hazatérő szlovákoknak. Nekik eddig – a rájuk vonatkozó kivétel alapján – nem kellett állami karanténközpontba vonulniuk, hanem hazatérésüket követően otthonukban tölthették el a 14 napos karanténidőszakot.

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus | #utazás |
likeold
a fb oldalunkat