Hirdetés
Korrekció

Pontosítás: nem változnak az Ausztriába való beutazás szabályai

Fotó: police.hu
Győr+
2021.03.10. 10:18

Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján elhangzottakat az Osztrák Szakszervezet (ÖGB) burgenlandi magyar tanácsadásának projektfelelőse pontosította.

Hirdetés

Dallos Bertold sajtóközleményében hangsúlyozta, nem Ausztria, hanem Németország sorolta át Magyarországot múlt vasárnaptól a magas fertőzöttségi országok közé.

Az pontosan hangzott el az Operatív Törzs tájékoztatóján, hogy ha valaki Ausztrián keresztül kíván Németországba utazni, az osztrák határon ellenőrzik, hogy a célországba történő beutazás feltételei adottak-e.

Hirdetés

Ezt az osztrák határon már február 14-e óta igazolni kell, tehát ebben sincs változás. A szakember kiemelte, Németországba magas fertőzöttségi országból, így Magyarországról csak akkor léphet be valaki, ha Magyarországon csak átutazott, ha Németországon csak átutazik és nem áll meg, ha nemzetközi teherforgalomban utazik be valaki és 72 áránál többet nem tartózkodik Németországban, illetve azok a személyek, akik 48 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet tudnak bemutatni.

Dallos Bertold úgy fogalmazott, az említett esetek közül az első háromnál sem teszt, sem bejelentkezési kötelezettség nincs. Akik pedig teszt birtokában utazhatnak be, azoktól nem csak PCR, hanem antigén tesztet is elfogadnak, ha azok megfelelnek a német előírásoknak, tette hozzá projektfelelős.

Dallos Bertold hangsúlyozta, bár a németországi beutazással kapcsolatban az ÖGB nem illetékes, de szerették volna elkerülni az ausztriai beutazással kapcsolatos félreértéseket.

A szakember megerősítette, a leginkább érintetteknek, az Ausztriába ingázóknak a munkáltatói igazolás mellett, továbbra is egy hétnél nem régebbi negatív PCR-tesztet kell bemutatniuk a határon.

Kapcsolódó témák: #határátkelők | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat