Hirdetés

NB I: Egyelőre zárt kapus meccseket sem lehet tartani

Fotó: Pixabay
MTI
2020.04.21. 18:44

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) mai tisztújító közgyűlésén újabb öt évre elnökké választották Csányi Sándort. Sokan remélték, hogy itt végre elhangzik majd egy konkrét dátum is akár a magyar bajnokságok folytatásáról.

Hirdetés

Csányi Sándor újraválasztott elnök azonban már a videókonferencián megrendezett ülés elején lehűtötte a várakozásokat. Azt mondta, jelenleg a zárt kapus meccsek megtartásának sincsenek meg a feltételei, majd úgy fogalmazott: „egyelőre senki sem tudja megmondani, mikor lehet meccseket rendezni.”

„Kapcsolatban vagyunk a FIFA, az UEFA és a kormányzati szervek képviselőivel. Az egészségügyi és kormányzati szervek előírásait vesszük figyelembe, ha ezek lehetőséget adnak meccsrendezésre, akkor a klubokkal és a játékosokkal egyeztetve döntünk a folytatásról” – fogalmazott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) régi-új elnöke.

A bajnokság újraindításának várható időpontja az elnökségi ülés utáni online sajtótájékoztatónak is kiemelt témája volt. Itt Csányi már több részletet is megosztott a lehetséges folytatással kapcsolatban.

Eszerint legkésőbb június 13-án el kellene kezdeni a magyar labdarúgó-bajnokságot, ahhoz, hogy be tudják fejezni a küzdelmeket, ellenkező esetben le kell zárni a pontvadászatot.

A lezárásra egyelőre két vészforgatókönyv van: az egyik szerint sem kiesők, sem feljutók nem lennének az élvonalban, a másik szerint pedig búcsúzó nélkül, két feljutóval, 14 csapattal rendeznék meg a 2020/21-es szezont. Hozzátette, a csapatoknak legalább háromhetes felkészülésre lenne szükségük a bajnokság folytatását megelőzően.

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus | #labdarúgás |
Hirdetés