Hirdetés
Frizuraigazítás: csak ha szükséges!

Most növeszthetjük a hajunkat

Illusztráció: Pixabay
Szabó Csilla
2020.04.27. 18:30

A koronavírus-járvány miatt néhány hete bezárt a fodrászüzletek többsége, így már lenőtt a festett haj és fazonigazításra lenne szükség. A szakember azt ajánlja, ne kezdjünk otthon hajvágásba és hajfestésbe. Ha mindenképpen nekiállunk, akkor fogadjuk meg a tanácsokat, azzal tehetünk legtöbbet a hajunk egészségéért.

Hirdetés

Löndörné Odnoga Eszter fodrászt kérdeztük, mit tegyünk, mit tehetünk a hajunkkal, ha nem tudunk fodrászhoz menni, mégis ápolt frizurát szeretnénk.

A szakember azt tanácsolja, a mosást a hajunknak megfelelő samponnal végezzük, használjuk a megszokott balzsamot, és a hajpakolást otthon nagyanyáink módszerével könnyen és olcsón is megoldhatjuk.

Hirdetés

Keverjünk egy kis olívaolajból, valódi citrom levéből és tojás sárgájából tejföl állagú pépet, tegyük fel csak a hajvégekre és húzzunk nejonzacskót vagy zuhanysapkát a fejünkre. Hajszárítóval melegítsük a hajunkat öt percig, majd hagyjuk hűlni, ezt ismételhetjük meg néhányszor, majd mossuk le a pakolást. Lehet még kevés mézet is keverni a péphez, kicsit ragadósabb lesz, de ezzel a természetes anyag hozzáadásával még vitamindúsabb lesz a pakolásunk. Hetente, kéthetente, havonta ismételjük meg a haj szárazságától függően. Ne mossunk mindennap hajat, mert annál gyorsabban visszazsírosodik. Most, ha amúgy is otthon vagyunk, húzzuk a két mosás közötti időt, szépen hozzászokik a hajunk, és kevésbé zsírosodik majd. Az otthoni karanténban felejtsük el a hajlakkot és tupírozást, ez az időszak kiválóan alkalmas a haj pihentetésére.

Várjunk türelmesen a fodrászunkra, ha tehetjük, és ne kísérletezzünk házilag a hajvágással, festéssel, melírozással, szőkítéssel. Ha mégis a festés mellett döntöttünk, akkor a fodrászkellék-üzletben segítenek, milyen árnyalatot vegyünk, általában 1-2 árnyalattal világosabbat a jelenlegi hajszínünknél. A használati útmutatást mindenképpen tartsuk be, és csak a haj tövét fessük be, mert a fodrásznak könnyebb lesz az esetleges hibákat helyrehoznia. A festéket is csak az utasításban szereplő ideig hagyjuk rajta a hajunkon, és ha lehet, kérjünk segítséget a családtagjainktól, ne egyedül bajlódjunk vele. A festés helyett vehetünk színező bemosót, és vannak már olyan készítmények, amit csak a haj tövére kell ráfújni, és kevésbé látszódik a lenövés.

Amennyire tudjuk, mellőzzük a vágást, de a férfi családtagok lehet, hogy kérik, ezért próbáljunk nekik hajvágó géppel a lehető legjobb fazont nyírni.

Mindig a tarkón kezdjük, és ne a legkisebb fokozatra állítsuk a gépet! Most divatos az oldalt és hátul rövid, fejtetőn hosszabb fazon, de ne felejtsük, hosszúból lehet rövidet, de rövid hajból nem tudunk hosszabbat varázsolni! Ha mégis kipróbáljuk a hajvágást, ne manikűrollóval vagy szabóollóval álljunk neki, ugyanis a nem megfelelő olló károsítja a hajvéget.

Hölgyeknek azt tanácsolja a fodrász, most van idő a hajnövesztésre, és amíg el nem jutunk a fodrászunkhoz, használjuk ki a lehetőséget a haj pihentetésére, az otthoni ápolásra, mert hajkoronánk meghálálja a törődést. A fodrásznak úgyis lesz dolga, hogy az otthoni kísérletező kedvűek frizuráját a legszebbre és a járvány előtti fazonra igazítsa.

Kapcsolódó témák: #Hölgyvilág | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat