Hirdetés
A fővárosban és Pest megyében egyelőre nem lesz enyhítés

Második napja csökken az aktív fertőzöttek száma

Fotó: Pixabay
Győr+
2020.05.06. 11:44

Országosan második napja csökken az aktív fertőzöttek száma, a fővárosban azonban egyelőre hatályban maradnak a szigorúbb intézkedések - hangzott el az operatív törzs szerdai délelőtti online sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

A sajtótájékoztató elején Kiss Róbert elmondta: jelenleg is tart a kormány ülése, ahol ismét foglalkoznak esetleges további intézkedések bevezetésével. Ezekről a döntésekről a csütörtöki Kormányinfón szolgálnak majd részletes tájékoztatással.

Hozzátette: az operatív törzs folyamatosan elemzi és értékeli a védekezés második szakaszának adatait, és a május 4-étől bevezetett új szabályok hatásait. Ezek alapján pedig úgy ítélte meg, hogy továbbra is indokolt Budapesten és Pest megyében az eddigi, szigorúbb szabályok fenntartása.

Hirdetés

A tegnapi napon az összes új fertőzött 72 százalékát fővárosban és az agglomerációban regisztrálták. Az elmúlt 24 órában elhunyt 10 személy közül pedig 9 budapesti, illetve Pest megyei lakos volt.

„Tekintettel ezekre az adatokra továbbra is indokoltnak tartjuk a kijárási korlátozás, valamint az üzletek korlátozott nyitva tartására vonatkozó külön rendelkezések hatályban tartását a fővárosban és környékén” – emelte ki a rendőr alezredes.

Ezt követően Dr. Müller Cecília vette át a szót. Az országos tiszti főorvos egyebek mellett úgy fogalmazott: a mai nap legfontosabb üzenete az, hogy már két napja csökkenőben van az aktív fertőzöttek száma.

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat