Hirdetés
Koronavírus

Már heti két teszt kell az ingázóknak

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.03.25. 08:20

Komoly szigorításokat jelentett be szerda este az osztrák egészségügyi miniszter, miután Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland tartományi vezetőivel egyeztetett.

Hirdetés

A változásokról az Osztrák Szakszervezet (ÖGB) magyar nyelvű Facebook oldala számolt be.

Ezek szerint április 1-e és 6-a között 24 órás kijárási tilalom lép életbe a három leginkább fertőzött tartományban. A tilalom alól csak a munkába járás, a napi szükségleti cikkek beszerzése, a közvetlen veszély elhárítása, a segítségre szoruló személyek ellátása, az egyéni sportolás, valamint a halaszthatatlan hatósági, bírósági időpontokon való megjelenés jelentenek kivételt.

Hirdetés

Április 1. és 6. között bezárnak az üzletek, a fodrászok és a kozmetikusok, csak az élelmiszerboltok, drogáriák és gyógyszertárak lesznek nyitva. Az FFP2 maszkot kötelezően hordani kell, már nem csak zárt térben, de a szabadban is, minden esetben.

A szigorítások az ingázókat is érintik. Nekik eddig hetente egyszer, április 1-től vagyis jövő csütörtöktől viszont már heti két alkalommal kell tesztelniük. A szigorításokat a magas fertőzöttségi mutatók miatt vezetik be az érintett három tartományban.

Kapcsolódó témák: #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat