Hirdetés
Az érintettek önként kapcsolódhatnak be a folyamatba

Jön az elektronikus ellenőrzés

Fotó: Pixabay
Győr+
2020.05.05. 10:41

A mai napon megjelent a Magyar Közlönyben a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzéséról szóló kormányrendelet - jelentette be az operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes.

Hirdetés

Az operatív törzs kedd délelőtti sajtótájékoztatóján Kiss Róbert elmondta: megjelent a mai napon a Magyar Közlönyben a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzéséról szóló kormányrendelet.

„Az új rendelet megteremti a jogszabályi lehetőségét a hatósági házi karanténban lévő személyek elektronikus ellenőrzésének. A jogszabály értelmében az elektronikus ellenőrzésben való részvétel kizárólag a hatósági házi karanténban lévő személy önkéntességén alapul.”

Hirdetés

„Mivel a nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy az elektronikus ellenőrzés beváltotta a hozzáfűzött reményeket, ezért ennek rövid időn belül történő bevezetését a kormány és az operatív törzs is támogatja, erre intézkedéseket hozunk” – tette hozzá a rendőr alezredes.

Arról, hogy pontosan milyen módon valósul meg ez az új típusú ellenőrzés, az operatív központ ügyeletének munkatársa egyelőre nem közölt további információkat.

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat