Hirdetés
Koronavírus

Győrben ragadt a cirkusz

Fotó: Győr+
Garamvölgyi Imre
2020.03.17. 16:33

A lehető legrosszabb időpontban kezdte meg győri vendégszereplését a Hungária Nagycirkusz, hiszen mindössze két nappal az előtt érkeztek, hogy Orbán Viktor bejelentette a tömegrendezvények betiltását.

Hirdetés

Mivel a cirkuszsátor alá többen férnek el száz nézőnél, a társulat gyakorlatilag előadás nélkül bontott sátrat, ám a kamionok és a lakókocsik még mindig az egyik bevásárlóközpont parkolójában állnak.

A Győr+ megkereste a szerencsétlenül járt társulatot, ám az artisták közül senki sem akart nyilatkozni. Annyit azonban megtudtunk, hogy a cirkusz 25 kamionja néhány napon belül elhagyja Győrt.

Hirdetés

Az egészségügyi vészhelyzet miatt kialakult állapotot méltányolta a terület birtokló áruházlánc is, hisz méltányos területfoglalási díjat kér csupán a Hungária Nagycirkusztól és azt is engedélyezte, hogy még néhány napig, amíg a szállításokat megszervezik a területen maradjanak a cirkuszosok.

A társulat egyébként Győrből egyenesen az úgynevezett téli szállásuk felé veszi az irányt, hisz a betervezett turnécélpontokba értelmetlen lenne elmenniük. A magát megnevezni nem akaró forrásunk szerint, bár bíznak abban, hogy a nyári időszakban a Balaton környékén még láthatja a publikum a cirkusz artistáit a manézsban, nincsenek illúzióik. Véleménye szerint az idei turnéidőszak úgy fejeződött be, hogy el sem kezdődött.

Kapcsolódó témák: #koronavírus | #szórakozás |
likeold
a fb oldalunkat