Hirdetés
Az első napok tapasztalatai

Eredményes lehet a korlátozás

Fotónk illusztráció: Krizsán Csaba/MTI
Győr+
2020.03.31. 05:48

Hétfőn volt az első munkanap azóta, hogy életbe lépett a kijárási korlátozás. Fegyelmezettebbnek tűnnek a magyar emberek, mint sok más külföldi, akár nyugat-európai ország lakói. Ezt erősítette meg az országos tiszti főorvos is. Müller Cecília azt mondta, a jelek szerint beváltja a reményeket a kijárási korlátozás – derült ki az M1 Híradójából.

Hirdetés

Rendőrök járőröznek országszerte, így Győrben is a bevásárlóközpontok parkolójában a kijárási korlátozás alatt.

Hétfőre szinte teljesen elnéptelenedett a győri bevásárlóközpont, az élelmiszerüzletekben is csak néhányan vásároltak.

Hirdetés

A kijárási korlátozás miatt délelőtt csak az idősek mehetnek be a boltokba. Azt mondják, ők betartják a szabályokat, de hiába, ha sokan nem veszik komolyan a rendeletet.

A kijárási korlátozás betartását több hatóság együttesen ellenőrzi. Nemcsak az üzleteket, az éttermeket is rendszeresen vizsgálják.

Egerben is több rendőr volt az utcákon, mint egyébként. Ők egyebek mellett azt is ellenőrizték, hogy betartják-e az emberek a másfél méteres távolságot egymástól.

Nemcsak az állam, több üzlet is hozott óvintézkedéseket a járvány miatt. Az egyik budapesti pékségbe például csak egyesével mehetnek be az emberek. Így védik a vásárlókat és a saját dolgozóikat a fertőzéstől.

Az országos tiszti főorvos beszélt arról, hogy a jelek szerint a kijárási korlátozás be fogja váltani a hozzá fűzött reményeket. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a hatvanöt év felettieknek fenntartott idősáv kijelölését korántsem enyhítésnek szánták. Ez egy végszükséglet, ha valaki semmiképpen nem tudja máshogy megoldani a bevásárlást. A legbiztonságosabb azonban továbbra is az, ha otthon marad, aki teheti.

hirado.hu

Kapcsolódó témák: #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat