Hirdetés

Bérkompenzáció: sok az igénylés a megyéből

Fotó: Pixabay
Győr+
2020.05.13. 10:52

Pest-, Fejér-, Veszprém-, illetve Győr-Moson Sopron megyéből érkezik országosan a legtöbb bértámogatási kérelem - hangzott el az operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján, ahol az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára ismertette a főbb adatokat.

Hirdetés

Bodó Sándor elmondta: a kormány továbbra is elkötelezett a munkahelyek megmentésében, ezért a munkahelyvédelmi bértámogatási programot kibővítették, hogy még szélesebb kör tudja igénybe venni, a jelentkezők száma pedig hétről hétre folyamatosan növekszik.

A munkavállalók itt állami támogatás mellett, csökkentett munkaidőben, három hónapon át tudják foglalkoztatni munkavállalóikat. A számokra kitérve az államtitkár közölte:

Hirdetés

Eddig több mint 5400 vállalkozás közel 72 ezer munkavállalóra vonatkozóan nyújtott be kérvényt. Dolgozónként átlagosan több mint 160 ezer forint állami támogatásra pályáztak a cégek.

A legtöbb támogatási igény feldolgozóiparból, turizmus-vendéglátás területéről, a kereskedelmi ágazatból, gépjárműjavításból, továbbá a szállítás-raktározás ágazatból érkezett.

Területileg Fejér megyéből, Budapestről, Pest illetve Veszprém megyéből, valamint Győr-Moson-Sopron megyében nyújtották be a legtöbb kérelmet.

Bodó Sándor emlékeztetett rá: a pályázatokat továbbra is be lehet adni, az ezzel kapcsolatos adminisztrációs terheket tovább csökkentik, jelenleg egy egy oldalas beadványon, és néhány mellékleten benyújtható a kérelem.

Az államtitkár végül elmondta: a bérkompenzációs rendszer folytatása mellett hamarosan konkrét intézkedéseket jelentenek be a munkahelyteremtő intézkedésekről is.

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat