Hirdetés

A korlátozásoknak hosszú távon súlyos következményei lehetnek

Illusztráció: Marcali Gábor
MTI
2020.04.23. 18:36

Az időben meghozott intézkedéseknek köszönhetően Magyarországon sikerült lassítani a járvány terjedését, a korlátozások hosszú távú fenntartása azonban súlyos gazdasági, társadalmi következményekkel járhat - erről Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszélt egy online tudományos konferencián csütörtökön.

Hirdetés

“Azt látjuk, hogy a vírus terjedése kontroll alatt tartható, a gond az, hogy ezek az intézkedések nagyon szigorúak” – mondta Palkovics László. A miniszter úgy vélte, hogy a széleskörű korlátozó intézkedéseket sem társadalmi, sem gazdasági szempontból nem lehet fenntartani hosszú távon. A védekezés május elején kezdődő második fázisában a feladat a korlátozások biztonságos feloldásához szükséges feltételek meghatározása.

Az ITM által kezdeményezett, a tudományos élet képviselői és szakértők közreműködésével megrendezett online tudományos konferencia célja az volt, hogy a bemutassák, milyen tudományos kutatások és előrejelzések adják a hátterét a járvány elleni védekezés kapcsán hozott kormányzati intézkedéseknek.

Hirdetés

Az eseményen felszólalt többek közt Oroszi Beatrix járványügyi szakértő, Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem dékánja, Jakab Ferenc virológus és Röst Gergely matematikus is.

Kapcsolódó témák: #ipar-gazdaság | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat