Kertbarát

Mi fán terem a liofilizálás?

Fotó: Győr+
Ferenczy Balázs
2021.11.18. 12:27

Az aktuális havi munkák mellett ezúttal a jövőbe is tekint a Kertbarát stábja.

A  Kertbarát novemberi adásában egy modern tartósítási technikát, a liofilizálást, azaz a fagyasztva szárítást ismerhetjük meg. A technológia a háztartásokban még nem terjedt el, felhasználásának sokszínűségét mutatjuk be adásunkban.

A konyhából pedig irány a kiskert, ilyenkor még bőven akad ott munka! November végéig Győrben rendelet engedélyezi a kerti fásszárú maradványok égetését – műsorunkban ismertetjük a helyes kiskerti égetés szabályait, de azoknak is mutatunk alternatívát, akik inkább a zöldebb komposztálás lehetőségét választanák! 

Kapcsolódó témák: #Kertbarát |