Hirdetés
Győr+ Rádió

Jubilál a Kertbarát Magazin

Ferenczy Balázs
2019.09.04. 14:29

Kísérleti jelleggel hoztuk létre 2015-ben a Győr+ Rádió kertészeti műsorát, amelyben a havi kertészeti teendőket vesszük sorra, tippeket adunk, trükköket árulunk el kezdő és haladó hobbikertészeknek. A Kertbarát Magazin augusztusban ötvenedik adásához érkezett.

Hirdetés

A műsor szakértője Ujhelyy Károly hobbikertész, aki a Magyarország legszebb konyhakertje 2018 versenyben első helyezett lett. Károly 70 éves, de töretlen lelkesedéssel és energiával szépíti álomkertjét, emellett blogot, weboldalt és népes Facebook-oldalt üzemeltet Kertészkedés Másként címmel. A magazin állandó vendége Nagykutasi Viktor, kertész-szakíró, a Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesületének elnöke, aki feladatának érzi, hogy eloszlassa a tévhiteket és használható, kézzelfogható kertészeti tippeket, tudást adjon közre.

Témáink között szerepel a zöldség- és növénytermesztés, metszés, kerttervezés, gyepápolás, komposztálás, magaságyás-készítés, szőlőtermesztés, kémiai és biológiai növényvédelem, valamint konyhai praktikák, régi korok receptjei.

A műsor az indulását követően sikeres lett, a hallgatói vélemények alátámasztották, Győrben és a környéken sokan kertészkednek, és szükség van egy műsorra, amelyben tippeket, tapasztalatokat adunk a kertészkedni vágyóknak. Újra divatba jött a hobbikertészkedés, hogy saját magunk termeljük meg az alapvető zöldségeket, gyümölcsöket. Magazinunkat évek óta a Fészek Kert Kertészeti Szakáruház támogatja.

Kövesse ön is havi kerti tippjeinket a 100.1-en, minden hónap első és harmadik szombatján 6–8 óra között a Kertbarát Magazinban! Az eddigi adásokat IDE kattintva találja!

Kapcsolódó témák: #Győr+ Rádió | #Kertbarát |
Hirdetés