Hirdetés

Közel 200 milliós fejlesztés a Szent Istvánon

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2019.09.19. 15:45

A burkolatfelújítást a csapadékvíz-elvezetés előzte meg, és fejlesztették a zöldterületeket, és új közvilágítás is épült a Szent István út 12–20. közötti területen.

Hirdetés

„A lakóövezet fejlesztése egészen a 2010-es évek elejéig nyúlik vissza, amikor az első ütemet valósítottuk meg, a most elkészült beruházással pedig már az egész terület kompletten megújult” – fogalmazott dr. Fekete Dávid alpolgármester. A városrész önkormányzati képviselője hozzáfűzte, a közel kétszázmillió forint értékű fejlesztés során nemcsak a leromlott állapotú burkolatokat újították fel, de megtörtént a csapadékvíz-elvezetés kiépítése, a zöldterület fejlesztése, ahová újabb fákat és cserjéket is ültettek, a járdákat pedig térkő burkolattal látták el.

Sajtótájékoztatót tartottak a fejlesztésekről
Fotó: Marcali Gábor

Fűke Péter, a Településfejlesztési Főosztály vezetője a szakmai részleteket sorolva elmondta, a beruházás során kialakított belső utak új aszfaltburkolatot kaptak közel 700 méteren, 350 méter térköves járda, 67 merőleges állású és 19 párhuzamos állású parkoló épült. A terület új közvilágítást is kapott 27 kandeláberrel.

Hirdetés

Az alpolgármester azzal zárta, hogy már tervezik a parkosított terület további fejlesztését.

Szerző: Papp Zsolt
TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #győri fejlesztés |
likeold
a fb oldalunkat