Mézes Violetta, a színház igazi gyermeke

Mihályi Orsi Fotó: Győr+ Rádió
2023.09.26. 13:47

Valljuk be őszintén, Egervári Klára operett-primadonna és Puskás Tibor színész gyermekeként felnőni nem volt egyszerű! De Mézes Violettának ez teljesen természetes volt, hiszen ebbe született bele, nem is ismerte az élet unalmas oldalát. Mihályi Orsi a közkedvelt színművésznővel beszélgetett, csak ahogy szokott, Maszk nélkül!

A kis Violetta édesanyjával járt városról-városra, iskoláról-iskolára és ezt egyáltalán nem bánta, hiszen kalandként fogta fel az egészet. Ehhez persze kellett, hogy mindig magán érezze az édesanyja óvó figyelmét és szeretetét, amelyből soha nem volt hiány. Egervári Klára nem is tehetett volna másként, hiszen a hatvanas években egy népszerű operett-primadonna, karrierjének töretlensége érdekében pár évente más-más városba szerződött. Mindig oda, ahol a legjobb szerepeket és a legtöbb gázsit ígérték.

Nem csoda hát, hogy Violetta már nyolcévesen tudta, hogy ő bizony színésznő lesz! Gyermekként is eljátszott több szerepet, 18 évesen pedig saját kezébe vette a sorsát, s maga építette karrierjét. Mézes Violetta 1986 óta van a Győri Nemzeti Színháznál kisebb kihagyással, amikor is a Vörösmarty Színházban játszott két évadon keresztül. A színművésznő többek között erről is kendőzetlenül mesél, egy igazán őszinte és kedves beszélgetés közben.

Kapcsolódó témák: #Győri Nemzeti Színház | #színház |