Nemes célok felé robognak a Győri Szekerek

Fotó: Győr+
Ficsór Dávid
2022.05.08. 13:57

Az együttes a Győri Férfi Kézilabdáért Közhasznú Alapítvány alá tagozódva kezdi meg működését és nemrég az a megtiszteltetés érte a gárdát, hogy segíthette a Magyar Kerekesszékes Kézilabda Válogatott felkészülését egy tatai összetartás során.

Kaptunk egy felkérést Szappanos Istvántól, a Magyar Kézilabda Szövetség parasport albizottságának elnökétől, hogy vegyünk részt egy közös gyakorláson. Mivel nem rég alakultunk, hatalmas dolog számunkra, hogy mi is részt tudunk venni ebben a felkészülésben” – mondta Csomor Tibor, a Magyar Kézilabda Szövetség parasport albizottságának alelnöke.

Szabó Lőrinc nagy sikernek tartja a hivatalos megalakulást és azt is, hogy edzőpartnerként segíthetik a magyar válogatottat. A győri kerekesszékes kézilabda ikonja, a csapat vezére reméli a jövőben több győri játékos is magára öltheti majd a címeres mezt. „Óriási sikerként éljük meg azt, hogy létrejött a Győri Szekerek. Lassan öt éve ezt várjuk, hogy legyen egy ilyen pillanat az életünkben, amikor egy hivatalos csapatként létezhetünk. Az pedig, hogy meghívást kaptunk a Tatai Olimpiai Edzőtáborba és együtt edzhetünk a legjobbakkal, hihetetlen élmény” – fogalmazott a csapatkapitány.

Adományozni gyorsan, egyszerűen és biztonságosan itt lehet!

2014-ben kezdtek a szövetségen keresztül foglalkozni a kerekesszékes kézilabda kialakításával, magyarországi honosításával. 2017-ben alakult a parasport albizottság alatt hivatalosan is külön bizottsága a sportágnak és ekkor kezdték el országos szinten is bemutatni, felhívni rá a figyelmet. „Bemutatókat szerveztünk, Soprontól Nyíregyházáig, Pécstől Budapestig jártuk az országot és az NBI-es meccsek szünetében igyekeztük megismertetni a sportágat a nagyközönséggel. Vártuk a reakciókat, a visszajelzéseket, hogy valóban lehet-e nekünk ezzel sikereket elérni. Sikerült Szegeden és Miskolcon egy-egy klubot alapítani, és hatalmas öröm a szövetség számára, hogy most Győrrel bővült az országos paletta, így akár egy három-négy állomásból álló hivatalos bajnokság is elindulhat a jövőben” – emelte ki Szappanos Pál István az albizottság elnöke.

Ezzel együtt pedig bővülnek az egykori Fradi kedvenc, Takács Gabriella szövetségi edző lehetőségei is, aki szintén örömét fejezte ki a Győri Szekerek megalakulása kapcsán. Ha minden a tervek szerint alakul hamarosan egy országos bajnokság is elindulhat, ahol torna rendszerben, 3-4 helyszínen csapnak össze a magyar kerekesszékes kézilabda csapatok. A Győri Szekereknek pedig nem lehet más a céljuk, mint művelni szeretett sportágukat, minél több kerekesszékbe szorult embert elérni és alternatívát kínálni nekik a mozgásra, illetve egy jó közösséget teremteni Győrben. Hajrá, Győr! Hajrá, Győri Szekerek!

Kapcsolódó témák: #győri szekerek | #híradó | #kerekesszék | #kézilabda |