Hirdetés

Zsúfolt hetük volt az egyenruhásoknak

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2022.08.01. 11:47

Az elmúlt héten hetvenegy eseményhez riasztották a hivatásos tűzoltókat, a rendőrök pedig három személyi sérüléssel, valamint négy anyagi kárral járó balesetnél intézkedtek az elmúlt 24 órában.

Hirdetés

Füst miatt riasztották a város hivatásos tűzoltóit kedden délben a Tihanyi Árpád út egyik első emeleti lakásába. A tűzoltók egy embert kihoztak az ingatlanból és átadták a mentőknek, akik további vizsgálatokra kórházba szállították. Az egység átvizsgálta és átszellőztette a füsttel telítődött épületet.

Frontálisan ütközött két személyautó a Koroncó és Rábapatona közötti úton szerda délután. Az egyik járműbe beszorult a vezetője, az önkéntes tűzoltók feszítővas segítségével mentették ki a sérülteket, majd átadták őket a mentősöknek.

Hirdetés

Száraz fű lángolt csütörtökön délután az M1-es autópálya mellett, a főváros felé tartó oldalon két helyszínen is. A 120-as kilométerszelvénynél mintegy harminc négyzetméteren, a 110-es kilométerszelvénynél kétszáz négyzetméteren égett az aljnövényzet. A győri hivatásos tűzoltók gyorsan megfékezték a lángokat.

Szalagkorlátnak ütközött szombaton reggel egy személyautó az M85-ös autóút Csorna felé vezető oldalán, Rábapatona térségében. A sofőrt könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

Árokba hajtott egy személyautó vasárnap délután a 86-os főúton Jánossomorja térségében, az újrónafői elágazás felé vezető szakaszon. Két sérültet szállítottak kórházba.

A rendőrök négy személyt fogtak el, akik közül kettőt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy személlyel szemben elfogatóparancs volt érvényben, valamint egy férfit egyéb ok miatt fogtak el. A megyei rendőrök összesen tíz embert állítottak elő a héten, öt személy bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható, és szintén öt főt pedig egyéb ok miatt vontak intézkedés alá.

Az egyenruhások a megye útjain 347 alkoholszondás ellenőrzést végeztek, amely során 3 esetben mutatott pozitív eredményt a műszer.

Szabálysértési feljelentéssel 12 esetben éltek a rendőrök, 4 személy esetében közigazgatási, míg 12 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki.

További információ: police.hu, gyor.katasztrofavedelem.hu

Kapcsolódó témák: #baleset | #katasztrófavédelem | #rendőrség | #tűzeset |
likeold
a fb oldalunkat