Hirdetés
Adventi koncert és kiállítás a zsinagógában

Zenével hangolódtak az ünnepre az idősek

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2019.12.04. 20:50

Felejthetetlen élményt szerzett több száz idős embernek az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI) adventi koncertje, amelyet 2009 óta a Széchenyi István Egyetem együttműködésének köszönhetően rendezhetnek a győri zsinagógában.

Hirdetés

A szociális ellátásokat igénybe vevő szépkorúak az adventi koncert előtt egy kiállítást is megtekinthettek, amely az újvárosi szociális városrehabilitáció során megvalósult fejlesztéseket mutatta be. A kiállítássorozat szervezői az elmúlt évek társadalmi együttműködést erősítő közösségi programjaiba engedtek bepillantást a rendezvényekről készített fotókkal, alkotásokkal.

Dr. Fekete Dávid alpolgármester köszöntőjében kiemelte, az adventi időszak kiváló lehetőség arra, hogy jobban figyeljünk egymásra, megálljunk és visszatekintsünk a mögöttünk lévő évekre. Ez a visszapillantás alkalmas arra is, hogy az elmúlt négy évben történt újvárosi rehabilitáció során megszépült épületeket, közösségi, egészségügyi, tehetséggondozási és ismeretterjesztő rendezvényeket felidézzük a kiállítás megtekintése során.

Hirdetés

Dr. Dézsi Csaba András önkormányzati képviselő a megnyitón azt emelte ki, hogy egy egészséges társadalomnak mennyire fontosak az idős emberek, hiszen az életük során összegyűjtött tapasztalatot ők tudják átadni a fiataloknak.

„Ahogy idősödünk, magunkon is észrevehetjük, hogy bölcsebbek, türelmesebbek, megfontoltabbak leszünk. A fejlődés nem csak bennünk van, hanem Győrben is, ahol egyre magasabb színvonalú életkörülményeket szeretnénk biztosítani a nyugdíjas korúaknak is” – mondta dr. Dézsi Csaba András.

A kiállítás megnyitóját követően Pál Dénes, a 2012-es The Voice – Magyarország hangja és a 2014-es Sztárban sztár verseny győztesének karácsonyváró és az ünnepi készülődés hangulatát idéző koncertjével nyújtott felejthetetlen élményt az idősek és a vendégeik számára. Búcsúzóul az elmúlt tíz év hagyományát követve, az ünnephez illő szeretetkaláccsal ajándékozták meg a résztvevőket.

Szerző: Szabó Csilla
TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #advent | #EESZI | #Győr+ TV | #koncert |
likeold
a fb oldalunkat