Hirdetés

Zápor frissítette fel a fröccsnapokat

Fotó: Ács Tamás
Kárpát Zsolt
2022.07.24. 07:31

A pénteki sikeres nyitó nap után szombaton folytatódott a 17. Győri Rotary Fröccsnapok a Dunakapu téren. A győri fesztiválra az ország különböző részéről érkeztek Rotary Klubok, amelyek a fröccs árából származó bevételt jótékony célra fordítják.

Hirdetés

A jó fröccs titka a jéghideg szóda és a jó minőségű bor, állítja a Szigetközi Rotary Klub egyik képviselője. Ezekből Győrben a Dunakapu téren nem volt hiány, hiszen a standokon jobbnál-jobb változatokat készítette a bor és a szóda keverékéből.

„Nagyon sokan voltak pénteken” – meséli Németh Tibor a Győri Kazinczy Ferenc Gimnázium igazgatója. „ A Győri Fröccsnapok egészen komoly rendezvénnyé vált, és kezd teljesen beépülni Győr nyári programjai közé. Ilyen melegben kifejezetten jó a fröccs. Most kora este egy picit kellemesebb az időjárás a tegnapihoz képest.”

Hirdetés

Németh Tibor azt is elmondta, hogy diákjai már évek óta külön standon árulják az alkohol mentes gyümölcsfröccsöket és a lilahagymás zsírosdeszkát.

Az idei rendezvényen résztvevő Rotary Klubok abban is megállapodtak, hogy bevétel egy részéből közösen támogatják a győri Kazinczy szépkiejtési versenyt.

Délután egy zápot nyomta le a fülledt meleget, és a néhány percig tartó eső felfrissített a levegőt, ami mindenkinek jót tett. Így színpadon fellépők bátran a húrok közé csaphattak. Elsőként az Elektro Band, majd az LGT emlékzenekar muzsikájára fröccsözhettünk. Az est folyamán fellépett még Rock Milady és a mai koncertek sorát a Győrben is népszerű Hot Jazz Band zárta.

Vasárnap 15 órakor tematikus sétával, majd 17 órakor a Magyarok Világszépe döntőjével folytatódik a 17. Győri Rotary Fröccsnapok a Dunakapu Téren.

A teljes program elolvasható itt.

Galéria: Ács Tamás

Tv-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #fröccsnapok | #Győr | #Rotary Club |
likeold
a fb oldalunkat