Vizit a terepen

Utoljára vizitelt terepen a polgármester

Fotó: Marcali Gábor
Zombai-Kovács Ákos
2021.10.11. 12:43

Szeles Szabolcs alpolgármester körzetében zárult a polgármesteri vizit terepen című sorozat, aminek célja az volt, hogy dr. Dézsi Csaba András, a képviselők társaságában járta végig a választási körzeteket. Minden körzetben a problémás részeket járták be a vizitelők, így állították össze Győr problématérképét. Szigetben, Újvárosban és Pinnyéden közel félszáz helyszínt járt végig a polgármester és az alpolgármester, ahol kiderült, bőven van megoldandó feladat a körzetben.

Péntek délután zajlott a sorozat utolsó része, a polgármester ezúttal Szeles Szabolcs körzetét járta végig, az alpolgármesterrel közösen. A városvezetők a Simor János püspök terén kezdték a vizitet és közel félszáz helyszínt végigjárva tárták fel a problémákat.

„Ebben a körzetben is egyre nagyobb problémát jelent a parkolás, ahol lehet, szeretnénk új parkolóhelyeket kialakítani, de természetesen nem a zöld terület kárára” – mondta Szeles Szabolcs.

„Jártunk a Köztelek utcában, ahol teljes utcabútor cserében gondolkodom, a Radnóti utca – Köztelek utca kereszteződésébe villanyrendőr kellene, Palotai Károlyról neveznénk el egy teret, ahol az önkormányzat építhetne társasházat, parkot és parkolókat, de a Szalay Imre utca – Liget utca találkozásánál is jó lenne a jelzőlámpa a hatalmasra nőtt forgalom miatt” – tette hozzá az alpolgármester.

„A Gyepszél utca vízelvezetése problémás, nagyobb esők után úszik a környék, keressük a megoldást a problémára és a pinnyédi híd környékének hosszú távú hasznosítása is napirenden van” – emelte ki Szeles Szabolcs a bejáráson.

Nagyon nagy körzet az alpolgármester úré, aki láthatóan jó gazdája a körzetének, ahol feladat és tennivaló van” – hangsúlyozta a polgármester a bejárás végén. „Szeles Szabolcs nem csak megmutatta a körzetében lévő problémákat, de többségükkel kapcsolatban megoldási javaslatot is tett, meglátjuk, hogy ezek közül mire lesz majd pénz a költségvetésben” – mondta dr. Dézsi Csaba András.

Ahogy korábban már több alkalommal elhangzott, a polgármesteri vizitek során feltárt gondok alapján a szakemberek elkészítik Győr város problématérképét, az abban szereplő problémákat pedig anyagi forrás függvényében igyekeznek is megoldani.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Fotó: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #híradó | #polgármesteri vizit terepen |