Visszaállt a forgalmi rend a Babits Mihály utcában

Győr+ O. Jakócs Péter
2023.02.23. 11:09

Csütörtöktől visszaállt az eredeti forgalmi rend a Babits Mihály utcában, megszüntették a három hónapja bevezetett egyirányúsítását azzal, hogy az egyik oldalon megállási tilalmat vezettek be.

A Babits Mihály utcának a Galamb és Fészek utca közötti szakaszára vonatkozóan lakossági panaszokat kapott tavaly a Győri Útkezelő Szervezet. Az utca keskeny, kétoldalt parkolnak autók, sok esetben a járdát is elfoglalva. A kétirányú forgalom miatt gyakoriak a tolatások, a parkoló autókban kárt okoznak az elhaladó járművek.

A szűk utca forgalmi nehézségén egyirányúsítással igyekeztek javítani, abban bízva, hogy az ellenirányú forgalom az Eörsy Péter utcára terelődik át.

Az elmúlt három hónap tapasztalatából azt a következtetést vonta le a Győri Útkezelő Szervezet, hogy a szűk Dembinszky utcát használta az autósok többsége a kedvezőbb keresztmetszetű Eörsy Péter utca helyett.

A tapasztalatok birtokában úgy döntöttek, hogy visszaállítják az eredeti forgalmi rendet, tehát megszüntetik a Babits Mihály utca egyirányúsítását a tavaly bevezetett szakaszon azzal, hogy egyik oldalon megállási tilalmat vezettek be.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győri Útkezelő Szervezet | #közlekedés |