Hirdetés
Szépül a város

Virágosztás Gyárvárosban

Fotó: O. Jakócs Péter
Kárpát Zsolt
2021.05.10. 12:38

A következő napokban 750 virágot, cserjét kapnak a Gyárvárosban működő önkormányzati intézmények, és a városrészben élők. Hétfőn óvodába, iskolába, bölcsődébe, művelődési házba vitte el a növényeket dr. Pergel Elza Győr alpolgármestere és Hajtó Péter önkormányzati képviselő.

Hirdetés

Hajtó Péter a városrész önkormányzati képviselője szeretné Gyárvárost még zöldebbé, virágosabbá tenni.

„Tavaly kezdtük el ezt a virágosítási akciót, hogy egy kicsit az emberek közérzetén javítsunk, amit idén célzottabban folytatunk. 750 tő virágot osztunk szét lakossági igény szerint. Az intézményeinkben pedig 30-30 növénnyel szeretnénk szebbé tenni a környezetet. Nekem különösen fontos, hogy ez a városrész tovább szépüljön” –nyilatkozta az önkormányzati képviselő.

Hirdetés

„A gyárvárosi óvoda udvarán jó körbe nézni, az itt dolgozók a szülőkkel együtt azon vannak, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, ezt a törekvést az önkormányzat is segíti.” – mondta dr. Pergel Elza Győr alpolgármestere.

„Most már olyan idő van, hogy többet vannak kint a gyerekek a levegőn, ráadásul a Covid-19 járvány szorítása is úgy tűnik enged minket szabadabban mozogni” –tette hozzá az alpolgármester.

Hétfőn délelőtt a gyárvárosi óvoda mellett, a Forrás Waldorf Iskolába, a Kiskúti bölcsődébe és a Likócsi közösségi házba is eljuttatták a növényeket.

Kedden délután három órától a Szívcentrum téren a gyárvárosban élők vehetik át az előzetes jelentkezés alapján a rózsákat.

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #Gyárváros | #Győr+ TV | #Győri önkormányzat | #tavasz |
likeold
a fb oldalunkat