Hirdetés
Tavasz, otthonról

Virágok koronavírus idején

Győr+
2020.04.06. 19:19

Fotóriporterünk, O. Jakócs Péter családi házának kertjében gyönyörű virágok nyílnak, amelyek egytől-egyig a tavaszt hirdetik. A sok szín, a sok illat bódító, s a fényképek segítségével talán egy kicsit mi is érezhetjük őket.

Hirdetés

A koronavírus-járvány átírta a tavaszi terveket, a felelősen gondolkozók most lemondták a barátokkal való kirándulást, a közös túrákat, erdőjárásokat, hiszen kijárási korlátozás van érvényben.

A magányos, elszigetelt egészségügyi séták ideje van, amikor még az ismerőst is méterekről kell köszöntenünk. Furcsa, de nem kivitelezhetetlen. Csak egy kis önfegyelem, kitartás és befelé fordulás szükséges hozzá.

Hirdetés

A tavasz ugyanis nem vesz tudomást a karanténról, ontja ránk a Nap a sugarát, hívogatnak a virágillatok, csábítanak mindenfelé. Nem mindenki családi házban él, ahol biztonságos körülmények között szippanthatja be az illatokat, sokaknak csak a balkonládák, vagy a szobanövények jutnak.

O. Jakócs Péter munkatársunk kertjében színpompás virágrengeteg várja családjával minden nap, és Péter szerette volna, hogy minél többen lássák a tavasz csodáit, s elképzeljék: milyen is lehet az illatuk ezeknek a szirmoknak.

Ahhoz, hogy jövőre mindenki tényleg úgy élvezhesse a tavaszt, ahogy szeretné, most az kell, hogy betartsuk a szabályokat, lemondjunk a társas találkozásokról, s ha nem élünk senkivel egy háztartásban, akkor bizony egyedül levegőzzünk.

Azt senki nem mondta, hogy egy-egy virágzó fa alatt vagy bokor mellett nem állhatunk meg, s nem szívhatjuk magunkba a tavasz csodás illatát. Persze csak szigorúan másfél-két méterre másoktól!

Kapcsolódó témák: #koronavírus | #természet |
likeold
a fb oldalunkat