Hirdetés
Győr-Szol Zrt. tájékoztatás

Vihar utáni takarítás

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2020.07.22. 10:40

A Győr-Szol Zrt. teljes kapacitással végzi a város közterületein a vihar utáni takarítást.

Hirdetés

A július 21-én, kedden este Győrt elérő vihar hatalmas károkat okozott, több helyszínen fák dőltek ki, illetve faágak szakadtak le és a Dunakapu mélygarázs is beázott. A legtöbb fa a parkokban sérült meg.

A munkálatok már a vihart követően megkezdődtek, és egész éjszaka folytatódtak. A kollégák feldarabolják és elszállítják a faágakat, majd elvégzik a szükséges takarítási munkákat. Először az utakra, sétányokra, járdákra rádőlt fákat gyűjtik össze, hogy azok ne akadályozzák a közlekedést.

Hirdetés

A Győr-Szol Zrt. minden más városüzemeltetési feladatát leállította, két műszakban folyamatosan azon dolgozik mindenki, hogy minél előbb helyre álljon a rend városunkban. Jelenleg – alvállalkozók bevonásával – több mint 100 munkatárs vesz részt a katasztrófavédelem szakembereivel szorosan együttműködve a takarítási feladatokban.

A Győr-Szol Zrt. kéri a lakosságot, hogy – saját biztonságuk érdekében – a munkálatok elvégzéséig, ne tartózkodjanak a parkokban és a játszótereken. Emellett tájékoztatja az autósokat és a gyalogosokat, hogy a Bisinger park továbbra is balesetveszélyes, ezért lezárják. A károk elhárításáig – várhatóan péntekig – a „vizes” játszótér is zárva tart.

A fák feldarabolása napokig is eltarthat, és erős zajhatással jár. A szolgáltató kéri és ezúton is köszöni a lakosság megértését és türelmét.

Zárva a Dunakapu mélygarázs, csökkentett kapacitással üzemel a Jókai parkolóház

A Dunakapu mélygarázsban jelenleg is tart a károk elhárítása. A nagy mennyiségű víz kiszivattyúzását követően fertőtlenítő takarításra lesz szükség, a létesítményt csak ezt követően tudják kinyitni, addig nem tudják használni az autósok. Ennek időpontjáról a Győr-Szol Zrt. a sajtón keresztül tájékoztatni fogja a lakosságot.

Szintén a befolyt esővíz feltakarítása miatt jelenleg csökkentett kapacitással üzemel a Jókai parkolóház. A munkálatok alatt több parkolóhely nem használható a létesítményben. A Révai, az Árpád, a Vásárcsarnok és a Dr. Petz Lajos parkolóház továbbra is zavartalanul használható.

Korábban írtuk:

Lezárták a Dunakapu mélygarázst, megkezdődött a károk elhárítása a városban.

Hatalmas károkat okozott a kedd esti vihar a város területén. Több helyszínen fák dőltek, illetve faágak szakadtak parkoló autókra és a Dunakapu mélygarázs is beázott.

A Győr-Szol Zrt. munkatársai és munkagépei is az érintett helyszíneken vannak, és folyamatosan a vihar okozta károk elhárításán dolgoznak. Összevágják és elszállítják a faágakat, majd elvégzik a szükséges takarítási munkákat. A viharkárok miatt beérkezett kárigényeket a szolgáltató egyedileg kivizsgálja és elbírálja.

Mivel a rendkívül nagy mennyiségű csapadékot a csatornarendszer nem tudta azonnal elnyelni, a hirtelen jött eső felgyűlt a város utcáin, onnan a víz a Dunakapu mélygarázs autós ki- és bejáratán keresztül befolyt a létesítménybe. A Győr-Szol Zrt. munkatársai a mélygarázst lezárták, és azonnal intézkedtek a kárelhárítás megkezdéséről, a víz kiszivattyúzásáról. Az okozott kellemetlenségért az üzemeltető elnézést kér az érintettektől, a Dunakapu mélygarázs újranyitásáról a Győr-Szol Zrt. a sajtón keresztül értesíteni fogja a közlekedőket.

Kapcsolódó témák: #Győr-Szol Zrt. | #katasztrófavédelem |
likeold
a fb oldalunkat