Hirdetés

Károkat okozott a vihar Győrben – adatokkal frissítve

Győr+
2020.07.21. 19:28

Viharos széllel csapott le az eső Győrre, károkat okozva városszerte.

Hirdetés

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint több mint száz riasztás érkezett kedd este a Győr-Moson-Sopron megyei műveletirányítási központba, miután viharos szél és felhőszakadás érte el Győrt és környékét.

Kidőlt fákról, autóra, vezetékekre hasadt ágakról érkezett a legtöbb bejelentés, de épületkárok és pincébe zúdult nagy mennyiségű csapadék miatt is riasztották a tűzoltókat.

Fotó: Győrújbaráti ÖTE

Abdán villám csapott egy ház tetejébe, Abda és Öttevény között pedig a vasúti forgalmat is akadályozta a sínekre dőlt fa.

Tegnap hetvenkilenc esetben volt szükség a tűzoltókra viharkárok miatt, a hivatásos tűzoltók munkáját a környékbeli önkéntes tűzoltó egyesületek negyvenkét önkéntes tűzoltója is segítette, akik késő éjszakáig hárították el a vihar okozta károkat.

Még ma is érkeznek bejelentések, folytatódik a fák eltávolítása. Személyi sérülés nem történt a viharos káresemények során

Kedd este írtuk:

Hirtelen érkezett meg, és sok helyen azonnal rombolt is a vihar. Ahogy olvasói fotóinkon is látszik, az utcákon gallyak, lehullott téglák hevernek. Az Árpád utcában például egy nagy faágat szaggatott le a szél, de vízben úszik a rakpart és a Dunakapu téri mélygarázs is.

Olvasói fotók

Többen megörökítették azt is, hogy szivárvány jelent meg a város felett.

Fotó: O. Jakócs Péter

Sok munkát ad a tűzoltóknak a viharos időjárás Győrben

Elsősorban kidőlt fákhoz és letört ágakhoz riasztják az egységeket.Sok munkát ad a tűzoltók az a gyors felhőszakadás és viharos szél, amely nemrég érte Győrt és környékét. Rövid időn belül több mint nyolcvan helyre hívták az egységeket, elsősorban kidőlt fák eltávolítása céljából. A Bem téren például autóra és kerítésre dőlt fa miatt kérték a tűzoltók segítségét.

Olvasói fotó

A József Attila utcában megbontotta a szél az egyik épület tetejét, ahol a lógó lemezeket a győrújbaráti önkéntes tűzoltók rögzítik. Több utcában is fákat tépázott meg, távközlési kábeleket szakított le a szél. A megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán – olvasható a Katasztrófavédelem oldalán.

Köszönjük a képeket olvasóinknak!

Fotósaink, O. Jakócs Péter és Marcali Gábor is megörökítették Győrt a nagy vihar után:

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #időjárás |
Hirdetés