Vezetői engedély nélkül, drogfogyasztást követően vezetett

Illusztráció: police.hu
Győr+
2022.02.15. 15:45

A győri járőrök február 14-én 2 óra 20 perckor Győrben, az Árpád úton igazoltatták egy gépkocsi sofőrjét és utasait. Az intézkedés során a járművet vezető nő nem tudott érvényes személyazonosító okmányt átadni, és vezetői engedélye sem volt.

Az egyenruhások a hölgy által bemondott adatokat ellenőrizték a rendőrségi rendszerekben, összehasonlították az ott feltöltött fényképet az igazoltatott arcával, és megállapították, hogy a kettő nem egyezik. Ismét felszólították a járművezetőt, hogy igazolja magát, mire a nő – látva, hogy nem talál kibúvót – elárulta a valódi személyazonosságát.

Kiderült, azért titkolta kilétét, mert ellene a Győri Járásbíróság körözést adott ki egy bűncselekmény miatt, és az őrizetbe vételét kérte. A rendőrök igazoltatták az utasokat, majd átvizsgálták a járművet és a benne utazók ruházatát. Ennek során a járműben, zöld színű, kábítószergyanús növényi származékot, valamint több tekercsnyi kristályos anyagot, illetve drogfogyasztáshoz alkalmas pipát találtak, amiket lefoglaltak.

Az intézkedők a 22 éves ikrényi sofőrt és két utasát – egy 80 éves és egy 20 éves helybéli férfit – elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították őket. Velük szemben drogtesztet alkalmaztak, ami mindegyiküknél pozitív értéket mutatott, ezért a nyomozók kábítószer birtoklásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Kapcsolódó témák: #drogfogyasztás | #rendőrség |