Hirdetés
Nyertek a Rókaszások

Véget ért a városismereti vetélkedő

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2020.09.30. 15:12

Szerdán véget ért a hetedik alkalommal megrendezett Arrabona évszázadai városismereti vetélkedő, amit a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ és a Győr+ Média közösen szervezett. A cél minden évben ugyanaz: a résztvevő diákok megismerjék, felfedezzék, szeressék és óvják a városunkat.

Hirdetés

A városismereti vetélkedőre idén rekordszámú diák nevezett, 52 csapatban összesen 208-an ismerhették meg még jobban Győr jelenét és történelmét. A 6–7. osztályos diákok ezúttal is szórakoztató feladatokat kaptak Győrhöz kapcsolódóan. A döntő kezdete előtt a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ vezetője köszöntette a diákokat. „Az elmúlt hét évben már több mint ezer diák vett részt az Arrabona évszázadai vetélkedőn, aminek köszönhetően még jobban megszerették és megismerhették Győrt” – hangsúlyozta Loschitz Ferenc, az intézmény igazgatója.

Fotó: Marcali Gábor

A többfordulós vetélkedő döntőjébe idén 11 csapat jutott be. A négyfős csapatoknak totót, keresztrejtvényt és párosító feladatokat kellett megoldaniuk. A Győr+ Médiáról 10 kérdésre kellett megkeresniük a megfelelő választ a gyorplusz.hu weboldalon. Minden csapatnak egy tradicionális győri céget, mesterséget kellett bemutatniuk pár percben. Voltak, akik a kekszgyárat mutatták be, de a győri kékfestő és a köszörűs mesterséggel is megismerkedhettek a diákok.

Hirdetés
Fotó: Marcali Gábor

A verseny idén is szoros volt, első helyezést ért el a Rókaszások csapata az Arany János Általános Iskolából, második a Vörösingesek 4 vezére a Kölcseyből, míg harmadik helyezett lett a ménfőcsanaki Petőfi-iskola Zsenipalántái.

Prédlné Németh Margit, a művelődési központ igazgatóhelyettese, a verseny főszervezője elárulta, már javában zajlik a nyolcadik vetélkedő előkészítése, várhatóan novemberben el is kezdődhet.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+Média |
likeold
a fb oldalunkat