Hirdetés
Győr750

Véget ért a Bortörténelmi Napok

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2021.08.30. 06:05

A nyár utolsó hétvégéje a bor bűvöletében telt Győrben. A Bortörténelmi Napok rengeteg fellépőt, koncertet, bemutatót, és finomságot hozott a városba, méltó módon zárva a nyarat.

Hirdetés

Új néven, különleges borokkal, és elsősorban akusztikus koncertekkel fűszerezve rendezték meg a bornapokat augusztus utolsó hétvégéjén a Dunakapu és a Széchenyi téren.

A rendezvény csütörtökön a több mint félszáz borlovag látványos, zenés felvonulásával indult a Városháza térről, a Baross úton át a Dunakapu térre, ahol ünnepélyes keretek között dr. Dézsi Csaba András nyitotta meg a Győri Bortörténelmi Napokat. Aznap este az időjárás nem túlságosan kedvezett a rendezvénynek, de azért már a nyitó napon is sokan kóstolgatták az ország minden részéről érkező borászok nedűit. Közel félszáz faháznál tehették ezt meg a látogatók.

Hirdetés

Péntek este az Apnoé, Rácz Gergő, és a Name Project koncertjei szolgáltatták a szórakozást a Dunakapu Téren.

Szombat volt a legütősebb nap, a Retró Rádió kitelepülésén adott közös interjút dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, és Lukács László, a Tankcsapda frontembere. Ezután meglepetés jött, ugyanis a polgármester és az énekes közös duettet adott, az Adjon az ég című Tankcsapda-klasszikust énekelték el. A hétvége egyik különlegessége igazán sok győrinek okozott örömet, városunkba látogatott Gojko Mitic, a szerb “indián”, aki megannyi filmben személyesített meg rézbőrűeket, és régóta ölti magára Winnetou alakját is.

Szombat este pedig a Tankcsapda nagykoncertje következett, a debreceniek igazán ütős műsort adtak egy különleges, forgó körszínpadon.

A vasárnap ehhez képest már “nyugisabban” telt. A Dunakapu téren a Dirty Slippers előadásával indult a nap, majd Pély Barna adott akusztikus koncertet. Az estét pedig a Győri Nemzeti Színház Szemben a nappal című előadása zárta.

Képeink az utolsó napról:

Fotó: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #belváros | #bortörténelmi napok | #Győr750 |
likeold
a fb oldalunkat