Győr750

A polgármester a Tankcsapdás Lukács Lászlóval duettezett

Fotó: Ács Tamás
Németh Boglárka
2021.08.28. 13:50

A Bortörténelmi Napok a finom borok mellett, számos koncerttel szórakoztatja a győrieket, de meglepetésekből sincs hiány. Délben Dr. Dézsi Csaba András a Tankcsapda együttessel jelent meg a Széchenyi téren. A délelőtt pedig Gojko Miticé volt, aki sok érdekességet elárult életéről a Győr+-nak.


A retro Rádió kitelepülésén adott közös interjút dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, és Lukács László, a Tankcsapda frontembere.

Az esti koncert kapcsán Lukács László elmondta: ez a Tankcsapda második körszínpados nagykoncertje, az este 9 órakor kezdődő előadás pedig a zenekar életművét mutatja be 120 percben, amire mindenkit szeretettel várnak. Dr. Dézsi Csaba András kiemelte, hogy ilyen nagyszabású koncert élményben még nem lehetett része a győrieknek és reméli sokan eljönnek majd.

Dr. Dézsi Csaba András és a Tankcsapda. Fotó: Ács Tamás

Az igazi meglepetés azonban ezután következett: Lukács László, a Tankcsapda énekese és a polgármester közösen énekelték el az Adjon az ég című dal akusztik változatát élőben. A duetthez a műsorvezető, Jurásek Balázs is csatlakozott. A városlakók pedig fotózták és videózták a produkciót, melyet vastaps zárt. 

Mindezek előtt pedig az NDK-s gyártású indiánfilmek sztárja Gojko Mitic, aki tegnap érkezett városunkba ismét nagy örömmel és szeretettel fogadta a győrieket a Széchenyi téren. Kígyózott a sor annyian szerettek volna élőben találkozni, aláírást kérni és fotózkodni a legendával. Az indián jelmez ezúttal lekerült, de így is hatalmas élménnyel gazdagodhattak a városlakók, hiszen többen regényeiket hozták el aláíratni, valaki pedig a saját pólóját dedikáltatta a 81 éves színésszel.

Gojko Mitic interjút is adott a Győrplusznak. A sztár elmesélte, hogy annak idején csak a véletlennek köszönhető, hogy a színészi pályára lépett. A testnevelési egyetemen tanult, de mint minden diáknak, így neki is szüksége volt némi plusz pénzre.  Mivel az akkori Jugoszlávia területén sok filmforgatás volt, jelentkezett statisztának. Így indult a karrierje, majd A nagy medve fiai című film, ami a világsikert hozta meg neki segített abban, hogy Gojko Mitic ezen az úton maradjon.

A legenda arról is beszélt, hogy rendkívül hálás a győriek szeretetéért és azért, ahogy a város polgármestere tegnap fogadta őt. Dr. Dézsi Csaba András saját házában várta, ahol megmutatta a papagáj röpdét, amitől szinte elámult a sztár. A színész hozzátette: jó látni a csillogást a felnőtt győriek szemében, akiknek többsége az ő filmjein nőtt fel. Sok rajongó arról számolt be, hogy nem gondolták azt, hogy valaha még látják Gojko Miticet, de ezt a lehetőséget nagyon köszönik a város vezetésének. 

A Bortörténelmi Napokon a finom borok és pezsgők mellett, ma 16 órától a Club54, 18 órától pedig Janicsák Veca szórakoztatja a borkedvelőket a Dunakapu téren. 16:40 perctől pedig az Európai Borlovagrend vonul fel a Rába Fúvószenekar és a Pázmándi Mazsorettek kíséretében a Megyeháza térről egészen a Széchenyi térig, ahol a borlovagrend avatási és előléptetési ceremóniája következik 17 órától. 

Este 9 órától pedig a húrok közé csap a Tankcsapda a Városháza többsávos úton. Utóbbin kötelező, míg a bornapok eseményeire nem kell védettségi igazolvány.