Védik a hőségtől a GYHG-s dolgozókat

Zombai-Kovács Ákos Fotó: Ács Tamás
2024.06.19. 10:20

Életbe léptette azokat az intézkedéseket a GYHG, amik a hőség ellen védik a dolgozókat. A hulladékgyűjtő járatok személyzete induláskor behűtött és jégbe fagyasztott vizet visz magával hűtőtáskákban. Napközben pedig a munkatársak újratöltik a táskákat és pótolják a jégakkukat. Minden kukásautó és munkagép klímakészülékét naponta ellenőrzik, a szükséges javításokat pedig azonnal elvégzik. A szabadban dolgozók részére is biztosított a felfrissülés, a külön erre a célra hűtött, klimatizált helyiségekben és a párakapunál.

Több szempontból is ugyanúgy indult a nap szerdán a GYHG-nál, mint máskor. A kora reggeli időjárás viszont más volt, mint általában, nem véletlenül rendeltek el hőségriasztást Győrben is.

A társaság pedig többféleképpen védi dolgozóit a kánikulában.

”Amint láttuk, hogy nagyon meleg lesz a héten, életbe léptettük azokat az intézkedéseinket, amelyek a hőség ellen védik a dolgozókat, többek között jégbe hűtött vizet és speciális baseball sapkát is kaptak a munkatársaink, de a szabadban munkát végzők részére biztosított a felfrissülés a klimatizált helyiségekben és a párakapunál is, illetve persze naptejet is biztosítunk a dolgozóknak” – mondta Nagy Csaba, a GYHG ügyvezetője.

Hűtött víz, napkrém, baseball sapka, ezek mind nagy segítséget jelentenek a GYHG-s dolgozóknak. A jól működő klímaberendezések is segítik a hatékony munkavégzést a forróságban.

”Ebben a forróságban embert próbáló a munkánk, az biztos, hogy jóval nagyobb a megterhelés, mint máskor, de ezekkel a cég által biztosított támogatásokkal simán lehozható, minden egyes munkanap” – fogalmazott Kizek Zoltán munkavállaló.

A GYHG-nál nem csak most a nagy hőségben, hanem egyébként is kiemelt figyelmet kapnak a dolgozók. Az ügyvezető szerint csak így lehet sikeres és eredményes a társaság.

”Abban hiszünk, hogy persze fontosak a modern, jól működő gépek és berendezések, de az egésznek a lelkét a munkavállalók adják, ők viszik előre a céget minden nap, őket kell megbecsülni, anyagilag és erkölcsileg egyaránt” – tette hozzá a GYHG ügyvezetője.

A GYHG-sok tehát a 34-35 fokban is teszik a dolgukat és azért dolgoznak, hogy Győr továbbra is az ország egyik legtisztább városa legyen.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos